Bitcoin uppvisar samma förlopp som tulpan-kraschen i Amsterdam 1637!

Det som tog 3 år att bygga upp, tog en vecka att falla ned. Det som tog 3 år att bygga upp, tog en vecka att falla ned.

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Tulpankraschen i Amserdam 1637
Tulpanerna från det Osmanska Riket blev en symbol för rikedom och status under 1600-talets Amsterdam. Dessa köpte och såldes på den första terminshandeln i världen och man kunde här köpa tulpanlökar som ännu inte var satte i jord.

Spekulationen och hysterin steg och under åren 1634-1637 expanderade priset på tulpanlökar till oanade höjder.

Enligt historiker startade kraschen med att någon skulle sälja sina tulpanlökar och skänka beloppet till välgörenhet. Efter första utropet fann ingen köpare, och auktionsförrättaren sänkte härefter priset. Inga köpare på denna nivå heller. Inte på nästa lägre nivå heller. Kraschen hade startat. Det tog en vecka för priset att falla tillbaka till dess mer korrekta värde - några Holländska Gulden.

 

Bitcoin: Från 200 till 2.740 på 2,5 år (diagram källa: IG Markets) Bitcoin: Från 200 till 2.740 på 2,5 år (diagram källa: IG Markets)

Mönstret i Bitcoin påminner om tulpan-kraschen
Låt oss se om historien upprepar sig i Bitcoin.

Denna kryptovaluta har ingen garant för sitt värde, annat än att tillgången är begränsad.

Själv handlar jag Bitcoin hos IG Markets. För dig som är intresserad av att handla bitcoin-terminen läs mer om detta, klicka här!

Rent teknisk befinner sig Bitcoin i en runaway market som totalt har släppt all fundamenta. Detta brukar innebära att den tekniska analysen fungerar bättre. Du som handlar bitcoin gör det förslagsvis med låg volym och fär guds skull använder stop-loss!

Rekommenderad läsning:
-Senaste inläggen om bitcoin!


 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här! 

Etiketter: bitcoin

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln