Tesla satte nytt kursrekord igår, men missade ändå målkursen innan kursen vände ned!

Diagram 1 - Tesla (60 min): Nytt all-time-high, men aktien missade målet på $380 (diagram källa: Infront) Diagram 1 - Tesla (60 min): Nytt all-time-high, men aktien missade målet på $380 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Var Teslas köpsignal bättre än någon annan köpsignal? - aktien steg 30 % efter utbrottet!
Vem bryr sig om Tesla? Ska sanningen fram, inte jag inte du. Det är just det som är själva poängen med teknisk analys, som egentligen är en matematisk tolkning av en talserie.

Varför skulle en köpsignal i Tesla vara mer värd än en köpsignal i Fingerprint, eller Atlas Copco?

Den viktigaste frågan man kan ställa sig just nu är, huruvida själva resultatet påverkas av att såväl den tekniska som fundamentala analysen är samstämmiga, och sedan hur vem man om så är fallet?
 

Diagram 2 - Tesla dagschart: Köpsignalen utlöstes då 290 bröts. Aktien steg men missade precis målkursen på 380 dollar (diagram källa: Infront) Diagram 2 - Tesla dagschart: Köpsignalen utlöstes då 290 bröts. Aktien steg men missade precis målkursen på 380 dollar (diagram källa: Infront)

Teknisk analys fungerar bättre på aktier med osäker framtid
Detta är min tes, som absolut inte alls behöver visa sig vara korrekt;

"...Ju svårare det är att bedöma framtida vinstutveckling desto bättre fungerar den tekniska analysen."

Hur man sedan vill tolka denna tes, är upp till var och en.

För Q1 2017 förväntades Tesla landa på en förlust om -0.81 dollar per aktie. Verkligheten blev sämre, Tesla rapporterade en förlust på -1,33 dollar per aktie.

Då vinsternas storlek i framtiden är svåra att kalkylera blir aktien mer spekulativ, och därmed ökar det inflytandet på investeringsbesluten av psykologiska faktorer, något som den tekniska analysen syftar till att fånga upp, åtminstone i teorin.

I diagram 2, direkt ovan kan vi se Teslas köpsignal då motståndet på 290 dollar bröts. Efter genombrottet fick vi även se den klassiska "åter-testen", då priset testar den brutna nivån en sista gång innan uppgången tar vid på allvar.

I diagram 1, allra högst upp kan vi i detta 60 min chart se hur Tesla missade sin tekniska målkurs med några dollar. Aktien steg +30,0 % efter utbrottet genom 290 dollar.


Nytt kursrekord för Tesla i går, men aktien missade målkursen - Teknisk analys härifrån
Jag skrev om tidig vinsthemtagning på halva positionen redan efter några procent i vinst. Resterande halva fick resa nästan ända in i mål (380 dollar). Oavsett hur man handlat aktien så är nu affärsförslaget officiellt över.  RSI-kurvan har precis stigit upp till 80 igenom och vänt ned. Detta i kombination med den reversal vi fick se igår, som i och för sig även innebar ännu ett rekord och allt-time-high, innebär att sannolikheten är över 50 % för att aktien går in i en vilopaus.


Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om teknisk analys på Tesla på tasajtens finansblogg!
-Senaste köpsignalen i Fingerprint som gav +20 % på två dagar!
-Andra inlägg på tasajtens finansblogg


 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!


Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: tesla

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln