Tesla i fritt fall efter att målkursen uppnåtts - hur långt ned kan aktien falla?

TESLA dagschart: Finner starkt stöd i området 290-310 doallr (diagram källa: Infront) TESLA dagschart: Finner starkt stöd i området 290-310 doallr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Tesla testade 380 dollar och vände därefter tvärt ned!
Tesla steg upp till målkursen 380 kr, och denna nivå var även en psykologisk nivå. 

Alla nivåer som slutar på 80 (ex: 280/380/480 osv) är minst lika viktiga som de som sluta på 00 (ex: 100/200/300 osv). Om det är kronor eller dollar spelar ingen roll.

I diagrammet ovan kan vi se hur Tesla formerade en "doji" (figuren som ser ut som ett plustecken +), uppe vid 380 dollars-nivån och detta markerade denna gång ut toppen för aktien. 

Marknaden gjorde ytterligare ett försöka att bryta upp på nya höjder, men detta misslyckades, och de som spekulerat i ny uppgång i Tesla fick stoppa ur sig illa kvickt.

Tesla levererade 22.000 bilar under Q2, något som var lägre än de 25,000 man levererat under Q1, och detta fick Investmentbanken Goldman Sachs att dra slutsatsen att toppen kan vara nådd. Goldman Sachs sänkte härefter sina tillväxtestimat, från en 13 % ned till 5 % (åren 2018-2021, per år), och detta var sannolikt en av förklaringarna till den branta nedgången.

Teknisk analys
Aktien finner nu stöd i området 290-310 dollar och detta stöd förväntas hålla. Något köpläge är dock inte på plats då det sällan är fördelaktigt att köpa någonting som faller. Vi får nu se om Tesla klarar av att bygga en bas i detta stödområde, och därefter ta fart uppåt. Den strategiska swing-tradern avvaktar.


Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om teknisk analys på Tesla


 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: tesla

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln