Rapportfokus Q2 2017 - lathund: tider och datum för de största bolagen!

ERIC: Bärgningen av Regalskeppet Wasa pågår (diagram källa: Infront) ERIC: Bärgningen av Regalskeppet Wasa pågår (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Q2 2017 kör igång på fredag med SEB!
På fredag drar årets andra rapportperiod igång med SEB först upp till slaktbänken.

Huruvida det var skönt eller inte, att den pågick under bästa semestertid återstår att se.

Fokus denna gång ligger förstås på Ericsson och Fingerprint. Ericsson befinner sig i sin lätt stigande kanal och hela Sverige följer nu Christer Gardells försök att bärga Regalskeppet Vasa! Skulle en erfaren finansman köpa in sig i ett bolag med en kommande kalldusch på väg, i nästa rapportsläpp? På tisdag får svaret, har Ericsson lyckats bromsa upp sin fallande resultat-trend.


 

FING: Har formerat en högre botten och det är i vanlig ordning ett positivt tecken (diagram källa: Infront) FING: Har formerat en högre botten och det är i vanlig ordning ett positivt tecken (diagram källa: Infront)
Fingerprint släpper sin Q2 nästa vecka på fredag
Fingerprint släpper sin rapport senare, först den 21 juli, som är en fredag. Fokus ligger som bekant på såväl resultat som på var i processen bolagets smarta-kort-tillverkning befinner sig.

Rent tekniskt har aktien skapat en högre botten, något som framgår i diagrammet till höger. Här kan vi också se att RSI-kurvan försöker ta fart uppåt. Den tekniska analysen är dock neutral, då den underliggande trenden fortfarande är negativ. Detta kommer självklart att spela noll roll då rapportens innehåll släpps.

Rekommenderad läsning:
-Teknisk analys på Fingerprint!
-Andra inlägg på tasajtens finansblogg! 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln