Regalskeppet Vasa (Ericsson) postar negativt Q2 - här finns nya målkursen!

Regalskeppet Vasa: Att gå från momopolställning till konkurrensutsatt marknad är tydligen många gånger väldigt svårt (diagram källa: Infront) Regalskeppet Vasa: Att gå från momopolställning till konkurrensutsatt marknad är tydligen många gånger väldigt svårt (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Så var rörelseresultatet nere på negativt territorium för Ericsson.

Rörelseresultatet landade på -1,2 miljarder, och VD Börje Ekholm säger att bolaget skall spara 10 miljarder kronor fram till mitten av 2018, och därefter en luddig förklaring om exakt hur dessa besparingar skall fördelas.

Den viktigaste frågan man kan ställa nu är förstås, om en besparing av denna dignititet (10 miljarder) är så lätt att uppnå, varför har man väntat så här länge?

Bolagets marginal sjönk också, men Börje Ekholms mål att fördubbla 2016 års rörelsemarginal är både osannolikt och ointressant. Nu handlar det om att överleva!

Regalskeppet Vasa sjunker, och Christer Gardells bärgningsförsök pågår!

Teknisk analys:
De som följer tasajtens tekniska analyser, vet att rekommendationen var att stanna utanför aktien, samt bevaka en säljsignal om 60 kr-nivån föll.  Nu fick vi dock se ett gap och en säljsignal, efter denna kvartalsrapport, och detta skapar en inte helt optimal situation för en blankning (spekulation i nedgång).

Rent teknisk befinner sig aktien i en säljsignal och kommer både testa och bryta 50 kr-nivån. Näsa stöd finns först nere vid 43 kr-nivån, vilket var den fundamentala riktkurs som jag uppskattade som möjlig i bloggen från 2016-01-30 (se länk nedan). Målområdet för Regalskeppet Vasa är nu 40-48 kr.

Rekommenderad läsning:
2016-01-30  ERIC (75,40 kr):  Regalskeppet Vasa (Ericsson) är värt 43 kr
Andra inlägg på tasajtens finansblogg 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: eric

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln