Fingerprint steg trots en usel rapport - vad säger den tekniska analysen?

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Alright. Fingerprints rapport kom in sämre än väntat och de mesta i sifferväg gick i dass.

Bolaget meddelar att de ingår ett samarbete med amerikanska Qualcomm. Fingerprints VD påpekade att detta kommer leda till att de förintegrerade lösningarna blir både lättare och billigare för smartphonekunder, och att detta kommer driva substantiell ökning i låg och mellanprissegmentet. Som jag ser saken är den viktigaste frågan man kan ställa just nu ; -huruvida detta var en positiv eller negativ nyhet för bolaget. Det är bra att man hänger med i utvecklingen som oundvikligen kommer leda till lägre och billigare produkter (vad kostade en platt TV-skärm för 15 år sedan?) Det är mindre bra att fokus hamnar på lägre intjäning.

Strunt samma. Vem bryr sig vad du och jag tycker. 

Låt oss titta på verkligheten, dvs kursdiagrammet!

Teknisk analys
I diagrammet ovan finner vi att Fingerprint steg 8,60 % på rapporten. Detta samtidigt som RSI-kurvan dunkade upp i nättaket. Självklart är detta styrketecken, samtidigt kan vi också se att aktien närmar sig sitt motstånd (platå-taket), och någon/ några dagars uppgång till skulle innebära att RSI når 70 (vilket som bekant kan trigga en motreaktion - negativ rekyl). Vi kan också se att platå-kanalens toppar är fallande, och detta är ett litet varningtecken.
Den stretgiska tradern fortsätter att stå på sidan, och därmed har vi ännu en "tråkig" teknisk analys utan någon köpsignal på plats. 

Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om teknisk analys på Fingerprint på tasajtens finansblogg, klicka här!


 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln