Fingerprint steg kraftigt efter köpsignalen då 38 kr bröts, sedan slog rekylen till - vad gäller nu?

FING dagschart: Att sätta en optimal stop-loss är en konst i sig (diagram källa: Infront) FING dagschart: Att sätta en optimal stop-loss är en konst i sig (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint bröt upp genom 38,00 kr-nivån och aktien tog fart.

Den konkreta köpsignalen uppstod då 38,20 kr bröts, men den som ville kunde starta sina inköp redan då 38,00 kr-nivån bröts.

Aktien fick rejäl fart och steg omedelbart upp hela +6,3 % under en och samma dag. De som daytradade aktien blev denna gång stora vinnare, medan de som försökte gå för en home-run med mega vinst fick tji denna gång, då aktien bröt upp genom samtliga inköpsnivåer, men kort därpå föll tillbaka ned genom samtliga inköps-nivåer.

Den alerte sålde sina aktier på break-even på nedvägen till 39,20 kr, medan den mer strategiska swing-tradern kanske sålde en 1/4 då varje nivå föll på vägen ned. Den som ville handla enkelt kanske satte -2 % flat som stop-loss.


 

FING dagschart: Aktien har brutit upp genom sitt fallande platå-tak och det är per defintion ett bevis på teknisk styrka (diagram källa: Infront) FING dagschart: Aktien har brutit upp genom sitt fallande platå-tak och det är per defintion ett bevis på teknisk styrka (diagram källa: Infront)

Den mer långsiktiga swing-tradern finner dock ett tydligt genombrott av kanaltaket och sätter stop-lossen precis under det fallande platå-taket.

Upp till var och en.

Den tekniska analysen
Fingerprint har brutit upp genom sitt kanaltak trots sämre Q2 resultat än väntat, och detta är så klart ett positivt tecken. De närmaste dagarna kommer att avgöra hur genuint stark Fingerprint egentligen är.  Just nu är dock den tekniska analysen positiv, och huvudscenariot är att Fingerprint samlar kraft 0-2 dagar och sedan stiger upp på nytt. Det positiva scenariot gäller så länge det fallande platåtaket är intakt. Om detta faller har den tekniska positiva utsagan fallerat.


Rekommenderad läsning:
-Blogginlägg om Fingerprint, och teknisk analys på denna aktie!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här! 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln