Fingerprint - kommer Fanatikerna eller Domedagsprofeterna att få rätt? Köpsignal i sikte!

FING månadschart: Både Fanatikerna och Domedagsprofeterna har fått rätt! (diagram källa: Infront) FING månadschart: Både Fanatikerna och Domedagsprofeterna har fått rätt! (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Tänk på framtiden -
Därför det är "där" du kommer spendera resten av ditt liv!

Sveriges stora hopp om att leda och driva framtiden som ännu inte är här, återfinns i detta omskrivna bolag.

Fanatikerna är lika många som Domedagsprofeterna, och båda sidor har fått rätt! Under 2012 betalades Fingerprint till 51 öre. De Fanatiker som köpte aktien "då" är upp hela +6841 %! 
Men samtidigt finner vi också att den Domedagsprofet som gick kort aktien uppe vid 136,40 kr nu kan täcka sin korta position med +74 % vinst! Inte undra på att detta är den mest intressanta aktien i OMX-index!

 

FING dagschart: Neutral i väntan på tydlig köpsignal (om 38 kr bryts) FING dagschart: Neutral i väntan på tydlig köpsignal (om 38 kr bryts)

Teknisk analys
Om vi zoomar in perspektivet och tar en titt på "nutid" så finner Fingerprint allt jämt inne i sin lätt stigande trendkanal.

Den rådande tekniska analysen är (var) neutral, och i fredags fick vi se
Fingerprint testa mid-range (blå linje i dagsdiagrammet ovan) och ett försök att nå 38 kr-nivån.

På denna nivå är dock aktien nästa exakt perfekt  neutral, och den som köper aktien här har ingen statistisk edge i en lång position (som jag ser saken), och tydligen fanns någon orsak att ta hem vinst i aktien kring denna nivå, och aktiekursen vände ned.

Fingerprint föll aggressivt tillbaka ned till 35 kr-nivån, men något större säljtryck skall vi dock inte förvänta oss. Detta då RSI-kurvan fladdrar neutralt kring 50-nivån och inte visar några tecken på teknisk svaghet. Dessutom finner vi att Fingerprint har en positiv lutning på sin kanal, och det innebär att sentimentet är lätt positivt.
 

FING dagschart: Varför komplicera saker? Högre bottnar och toppar innebär att köparna är i majoritet (diagram källa: Infront) FING dagschart: Varför komplicera saker? Högre bottnar och toppar innebär att köparna är i majoritet (diagram källa: Infront)

Varför komplicera den tekniska analysen?
Den som vill hålla diagrammet och den tekniska analysen enkel, fokuserar på hur bottnar och toppar infaller.

I Fingerprintdiagrammet ovan till höger kan vi tydligt se att aktien noterar såväl högre bottnar som toppar, och detta är förstås ett positivt inslag i den tekniska analysen!

Teknisk bedömning
Huvudscenariot är att Fingerprint har bottnat på 30 kr och aktiekursen är på väg uppåt.  För den aggressiva köparen finner vi den konkreta köpsignalen då (om) 38 kr bryts. I vanlig ordning är det fördelaktigt att bygga sin långa position i delar där varje inköp görs till ett stigande pris. Den som tycker detta verkar ologiskt, kan själv undersöka hur ens största förluster kom till - uppstod kanske inte dessa då man ökade sin position ju mer priset föll (den metod som kallas för att "snitta ner kursen")? och om det är fel att öka positionen då priset går åt "fel" håll, då borde det väl vara rätt att göra det "omvända" - att öka positionen då priset går i "rätt" riktning! Prova själv får du se!


Rekommenderad läsning:
-De senaste tekniska analyserna på Fingerprint på tasajtens finansblogg, klicka här!

För dig som är intresserad av Teknisk Analys och riskhantering:
-Köp min senaste bok om Trading och Teknisk analys, få ex kvar! Läs mer om boken, klicka här!

För dig som vill att någon annan gör analysen åt dig - så du kan lägga tiden på annat:
-Teckna ett abonnemang på tasajtens tekniska analyser med dagliga aktieanalyser samt upp till tre OMX-analyser varje dag med start redan innan öppningen! läs mer, klicka här!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln