Nordkoreas sjätte atombombssprängning sedan 2006 - övning ger färdighet!

NORDKOREA har minsann inte legat på latsidan i sin möda om att tillverka en vätebomb. NORDKOREA har minsann inte legat på latsidan i sin möda om att tillverka en vätebomb.

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Övning ger färdighet - Nordkorea spränger sin 6:e lyckade atombomb
Idag har Nordkorea genomfört sin sjätte lyckade atombombssprängning.  Kanske var dagens sprängning en VÄTEBOMB.

Detta borde knappast komma som någon överraskning då övning ger färdighet. Sedan man avslöjat Nordkoreas kärnvapenanläggning 1989 har Nordkorea hunnit med hela 6 st lyckade atombombssprängningar.

Idag hävdar Nordkorea att "bomb" nummer 6 var en "vätebomb" och inte en "atombomb".
Om man inte är kärnfysiker räcker det (för oss) med att förstå att vätebomben är enormt mycket kraftigare än atombomben (om du är kärnfysiker hoppas jag att du inte lägger tid på att läsa denna smörja på tasajten). En vätebomb kan ex vara hela 4.000x kraftigare än den atombomb som fälldes över Hiroshima 6 aug 1945.

Nordkoreas målmedvetenhet har tagit dem fram till deras mål. Vilket det nu än är. Nordkorea hotar nu samtliga nationer i sin omgivning med sin utvecklade teknologi. 

1950 röstade FN fram beslutet att ingripa militärt mot Nordkorea, och den stora frågan nu är hur FN kommer att agera denna gång. Hotet har förstås funnits där hela tiden, vilket framgår av utvecklingskartan ovan. Nordkorea har sprängt 6 atombomber och dagens kraftfulla sprängning (mycket starkare än föregående) kommer som ett brev på posten.
 

Eller trodde vi att Nordkoreas diktator KIM JONG skulle sluta efter 5:e sprängningen?
-Hej allihopa, det är Kimpan här! Hoppas att ni har det bra i Seoul, Tokyo och San Francisco. Jag vill bara hälsa att vi efter 27 års forskning och 5 lyckade sprängningar kommer att avsluta vårt kärnvapenprogram. Att detta har kostar trilljoners kvantiljoner pengar och miljontals nordkoreaners liv struntar jag i. Projektet skall nu läggas ned. Kosta vad det kosta vill. Tjing!

Hälsningar
Kim JongVärldens undfallenhet att stoppa denna diktator har nu tagit oss till denna punkt, där vi har en galning med en atombomb.

Stort grattis till samtliga nationer på jordklotet! Ett fyrfaldigt leve:
-Hipp, hipp! Hurra, hurra, hurra, HURRRRRRRRRRA!!!! 

Vem stoppar Nordkorea?
Barack Obama såg på medan Nordkorea gjorde
4 atombombssprängningar. Huruvida Obama agerade tillräckligt för att stoppa Kim Jong och Nordkorea från att tillverka en vätebomb är upp till var och en att bedöma. Donald Trump möter nu samma utmaning. Det är lätt att döma i efterhand.
Tur att vi sitter tryggt här uppe i Sverige! Än så länge.
 

VIX (volatilitetsindex) dagschart: En extremt volatil termin (diagram källa: Infront) VIX (volatilitetsindex) dagschart: En extremt volatil termin (diagram källa: Infront)

Finansmarknaderna lär reagera kraftigt
Efter midnatt öppnar börserna i Asien, och vi får då en fingervisning om hur marknaden skall reagera i Europa. Både för aktier och Guld.

Framför allt får vi se hur marknaden reagerar då handeln i VIX (volatilitetsindex) öppnar:
 

Etiketter: nordkorea

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln