USDSEK nådde tasajtens tekniska målkurs 8,43 kr - vi kunde kamma hem +5,2 %!

USDSEK dagschart: Den tekniska analysen pekade på en test av mid-range och 8,43-8,50 kr, och denna målkurs nådde USDSEK denna gång! (diagram källa: infront) USDSEK dagschart: Den tekniska analysen pekade på en test av mid-range och 8,43-8,50 kr, och denna målkurs nådde USDSEK denna gång! (diagram källa: infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Rally i USDSEK
Det är dags att titta till hur USDSEK har utvecklats den senaste tiden, vi hade trots allt en köpsignal på plats och en målkurs satt till mid-range och 8,43-8,50 kr.

På tasajtens finansblogg kunde vi läsa om detta då USDSEK handlades kring 8,10 kr, och i analysbrevet då USDSEK bröt 8,00 kr:

För att läsa tasajtens senaste finansblogg om USDSEK och denna målkurs, klicka på länken nedan:
2017-10-16:  USDSEK (8,10 kr) på väg upp mot mid-range!


USDSEK når tasajtens målkurs 8,43 kr!
Verkligheten gjorde ingen besviken. USDSEK rallat upp i nättaket och testade...ser man på! precis några tick ovanför målkursen 8,43 kr, och tasajtens läsare kunde kamma hem +5,2 %. För att tjäna motsvarande pengar i en rörelse i OMX krävs cirka +85 punkter!

 

Därför stiger USDSEK
Att USDSEK testade denna nivå (mid-range och 8,43 kr) är egentligen inget konstigt då detta det långsiktiga jämviktspriset för dollarkrona.

Nu är räntan högre i USA och ekonomin går på högvarv med sikte på ännu högre stimulanser och tillväxt, medan den motsatta gäller för Sverige, och därför skall USDSEK handlas kring mid-range och uppåt!

Den som går "lång" i USDSEK, går egentligen lång i dollar och kort i kronor, och får därför amerikansk ränta +1,00 % samtidigt som man får "betala" svensk ränta (som är lägre), så får man varje dag man håller denna position, räntepengar insatta på kontot varje månad. Detta bidrar också till att det råder köptryck i USDSEK (det är "gynnsamt" att gå lång i USDSEK).


Vad gäller då härifrån - den fundamentala analysen
Ingenting har förändrats, USA gör allt för att gynna USA och amerikanernas intresse, som att sänka bolagsskatten och locka amerikanska bolag att ta hem sina pengar och tillverkning till USA.
Donald Trump har dessutom utsett en mer balanserad riksbankschef än ränteduvan Yellen, och detta driver också stigande värde på dollarn.

Samtidigt gör man tvärtom i Sverige, negativ ränta från Herr Ingves och höjda skatter skapar lägre tillväxt och urholkat värde på kronan.

Därmed gäller fortsatt stark fundamenta för stigande pris på USDSEK.

Den stora utmaningen kommer som bekant i nästa lågkonjunktur, då ekonomin vänder ned eller blir flat. ökad arbetslöshet kommer pressa tillbaka inflationen ned mot 0 % igen och Herr Ingves kommer då inte har särskilt många alternativa lösningar att ta till. Att sänka räntan ännu mer är ett alternativ, men hur mycket mer kan herr Ingves sänka räntan då den redan befinner sig på -0,50 %.

Den enda rimliga lösningen om han inte vill göra en "inverterad Bengt Dennis", och sänka räntan till -500 %, är att massproducera svenska kronor i sedelpressen (elektroniska sedelpressen) och sälja dem på marknaden för att försöka "krascha" den svenska valutan i syfte att skapa inflation, för att nå Riksbankens mål om en inflation kring +2 % (inom spannet 1-3 %).

Riksbankens logik:
Svag svensk valuta = dyrt att importera utländska varor = när allt dyrare varor importeras stiger priserna på dessa i Sverige = när priserna stiger har inflationen ökat!


Om man mäter inflationen i "KPI" eller "KPIF" eller "riff", eller "miff", "diff" eller "spiff", kommer inte spela någon roll.

USDSEK har nått tasajtens första målkurs 8,43 kr och mer är på gång.

 

USDSEK dagschart: Allt annat lika - USDSEK är på väg upp mot 8,80 kr på längre sikt! (diagram källa: Infront) USDSEK dagschart: Allt annat lika - USDSEK är på väg upp mot 8,80 kr på längre sikt! (diagram källa: Infront)

Den tekniska analysen
Rent teknisk finner USDSEK nästa motstånd först uppe vid 9,45 kr. Då (om) detta motstånds bryts väntar en test av 11,10 kr.

Nu råder dock högkonjunktur som tur är för Herr Ingves, och den närmaste nya målkursen befinner sig på 8,50-8,80 kr.

På lite längre sikt kommer vi få se USDSEK handlas kring 8,80-9,50 kr, och på ännu längre sikt 9,50-10,50 kr (nästa lågkonjunktur).

Nästa års val kommer förstås att påverka utsikterna för denna målkurs rejält!

Sammanfattningsvis: USDSEK är på väg upp mot 8,50-8,80 kr och denna analys stöds såväl
av den fundamentala som tekniska analysen.


Rekommenderad läsning - för dig som är intresserad av att läsa fler tekniska analyser:
-De senaste analyserna på tasajtens finansblogg om teknisk analys, på USDSEK, klicka här!
-De senaste blogginläggen! Vill du ha tillgång till daglig teknisk analys på Fingerprint?
Notera: De dagliga tekniska analyserna på Fingerprint (som tidigare publicerades här på tasajtens finansblogg) kan numera läsas i tasajtens analysbrev.
För att läsa mer om tasajtens träffsäkra och tydliga, tekniska marknadsbrev, som når din mailbox varje dag innan öppning: klicka här för att läsa mer om tasajtens analysbrevFör dig som i stället vill lära dig själv mer om teknisk analys, och slippa höra vårt dravel:
-Köp den hyllade boken om Trading med teknisk analys som beslutsunderlag, skriven av Per Stolt! För att läsa mer om vad denna bok innehåller, klicka här!

 

Etiketter: usdsek

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln