Därför kommer Bitcoin fortsätta upp till 25.000 dollar!

Betala med Bitcoin från din smartphone - bara att ladda ned appen och köra (källa: bitcoin.com) Betala med Bitcoin från din smartphone - bara att ladda ned appen och köra (källa: bitcoin.com)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Bitcoin har kommit för att stanna
Bitcoin fortsätter att rusa. Konstigt vore väl annars då den nya kryptovalutan har all teknologi på plats för att fungera i dagens samhälle.

Med en fungerande handel i Bitcoin kommer dagens butiker att slippa de kostnader som är förknippade med alla betalkort (VISA/MC osv).
Betalar inte alla butiker idag 3 kr per transaktion
+ett procentuellt påslag?

Detta innebär i grova drag att butikernas intäkter endast uppgår till cirka 98 % av varans pris på grund av dessa kortavgifter. I stället får butiken en risk i "valuta-rörelser" i denna kryptovaluta. Inga problem!

Man (butiken) lägger då bara på en marginal mot kunden om låta säga -2 %. Vilket i praktiken innebär att man helt enkelt ger den kund som vill betala i Bitcoin en något sämre växlingskurs.
Precis på samma vis som när man betalar varor på flygplanet med någon obskyr valuta som "kronor", då kommer flygvärdinnan kräva 12 kronor per Euro, om du skall handla en läskeblask.
Butiken kan om den vill sälja sina Bitcoin med ett program, eller ett knapptryck och casha hem dessa extra 2 procent omedelbart.

Detta skapar en enorm skillnad för morgondagens moderna butiker
Innebörden för en butik som accepterar digitala Bitcoins som betalningsmedel, blir att i stället för att en betalning skapar en kostnad om -2 % så får butiken i stället en valuta intäkt om +2 %.
Skillnad = 4 procentenheter!

Teknologin finns redan på plats - räkna med att allt fler och fler butiker kommer att acceptera Bitcoin som betalningsmedel! Något som i sin tur kommer befästa Bitcoin som acceptabelt betalningsmedel allt mer och mer för varje dag som går, och butik som vill sluta förlora på sina transaktioner och i stället tjäna pengar på dem!

Bitcoin är därför inget bedrägeri eller pyramidspel, då "varan eller instrumentet" har ett användningsområde som gör att dess användare tjänar pengar!

 

CME dagschart: Snart kan hela jordklotets förvaltare handla Bitcoin via terminer på CME (diagram källa: Infront) CME dagschart: Snart kan hela jordklotets förvaltare handla Bitcoin via terminer på CME (diagram källa: Infront)

Bitcoin noteras hos CME
Nyligen meddelade världens största terminsmarknad i USA, CME (Chicago Merkantil Exchange) att man kommer ta upp Bitcoin för terminshandel i början av december i år (om några få dagar!)

Källa: CME
http://www.cmegroup.com/media-room/press-releases/2017/10/31/cme_group_announceslaunchofbitcoinfutures.html


 

Mt GOX: Världens då största handelspalts för Bitcoin gick upp i rök 2014. Mt GOX: Världens då största handelspalts för Bitcoin gick upp i rök 2014.

Noteringen hos CME - den avgörande skillnaden
Varför är då detta en så viktig aspekt när det gäller analysen av Bitcoin? Det finns ju idag redan flera platser där man kan handla Bitcoin.

Svaret är: Med CME garanteras marknadens aktörer att de för betalt för sina terminer, den dag de vill stänga sina positioner.


Detta låter självklart, men de som följt Bitcoin vet att året 2014 gick världens största marknadsplats (för Bitcoin) Mt GOX i konkurs 
och över 24,000 kunder förlorade hundratals miljoner dollar. Mt GOX stod då för hela 70 % av all handel i Bitcoin


Mt GOX - kollapsar (källor)
https://www.reuters.com/investigates/special-report/bitcoin-gox/
https://en.wikipedia.org/wiki/Mt._Gox

Detta faktum har säkerligen gjort att de riktigt stora aktörerna (fonder) har hållt sig på sidan och undvikit positioner i Bitcoin. Det finns säker väldigt få fondförvaltare som skulle våga skicka över 100 miljoner till en obskyr (i deras ögon) marknad i Tokyo...

...Men hos CME skulle man definitivt våga! CME har funnits länge och är under kontroll av SEC (amerikanska finanspolisen) och hela jordklotet handlar idag terminer (SP500, guld, Euro, räntepapper) hos dem!

Innebörden är sålunda; att jordklotets alla fonder nu i början av december kommer att börja
köpa Bitcoins så det står härliga till, och tillgången är begränsad. Totat sett kommer endast
21 miljoner Bitcoin att skapas och alla dessa har dessutom inte ännu blivit till. 

Men tulpan-kraschen i Amsterdam på 1630-talet då?
Bitcoin har jämförts med tulpan-kraschen i Amsterdam (av inklusive mig själv), men efter en närmare eftertanke finns det två helt avgörande skillnader:
1: Bitcoin finns i begränsad tillgång
2: Bitcoin skapar en förenkling av handel och sänkta transaktionskostnader för de som använder den (dvs "varan" har ett användningsområde").
 

Bilden ovan: Från TASAJTEN PRO:S TWITTERFLÖDE för fyra dagar sedan. Bilden ovan: Från TASAJTEN PRO:S TWITTERFLÖDE för fyra dagar sedan.

Den tekniska analysen
De som följt tasajten och abonnerar på TASJATEN PRO vet att vi har haft köpsignal på Bitcoin sedan 5.000-nivån.
-Läs mer om TASAJTEN PRO

På TASAJTEN PRO (twitter) tradar vi Bitcoin dagligen (skickar analyser), och senaste signalen fick vi på morgonen den
16 november 2017 på 7236.

Denna köpsignal har samma målkurs som vi arbetat efter den senaste tiden:
8.000-10.000 i första hand.

Jag sticker ur hakan och förutspår att Bitcoin kommer bryta 10.000 i samband (kring) med att handeln av terminer i Bitcoin börjar att handlas i december. Detta skulle, om så sker, skapa ett nytt absurt målområde på 25.000-40.000.

 

Bitcoin dagschart: Bitcoin handlas just nu till ett nytt All-Time-High 8252 (diagram källa: GDAX) Bitcoin dagschart: Bitcoin handlas just nu till ett nytt All-Time-High 8252 (diagram källa: GDAX)
Bitcoin idag
Just nu handlas Bitcoin till 8.252 och de som abonnerar och följer TASAJTEN PRO (twitter) har en vinst om hela +1.000 punkter på den första inköpsvolymen då köpsignalen uppstod!

För dig som vill ha uppdatering om finansmarknaden varje timme och minut:
-Läs mer om TASAJTEN PRO - klicka här!


 
Etiketter: bitcoin

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln