Teknisk analys: Positiv huvudskuldra i JM - uppgång att vänta enligt teknisk analys!

JM dagschart: Sannolikt har marknaden diskonterat den mesta dyngan och har som vanligt överreagerat JM dagschart: Sannolikt har marknaden diskonterat den mesta dyngan och har som vanligt överreagerat

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Det värsta är sannolikt redan diskonterat i börskursen
Bopriserna faller med ser ut att stabilisera sig kring 90.000 kr per kvm i Stockholms innerstad. Detta är en nedgång med cirka 11-13 % räknat från toppen.

Den nya amorteringsreglerna och bankernas mer strikta utlåningsprinciper trycker bopriserna nedåt, men den stigande befolkningen vill ha någonstans att bo.

På något vis måste man bestämma sig om man vill ha en konstant befolkning som knappt växer, eller en ökande befolkning, och därefter anpassa byggandet och reglerna för att bygga därefter.
Att K-märka halva Sverige och säga att det är byggförbud över 3 våningar, samtidigt som man boostar befolkningen kan bara leda till en sak - stigande priser!

Vad som är rätt eller fel rent politiskt är upp till den svenska befolkningen att avgöra!

Med detta i åtanke kan vi konstatera att JM har åkt på stryk, vilket framgår ganska tydligt i dagschartet ovan. Nedgång är nu nästan -50 % (-45 % mer exakt).

Marknaden tenderar att överdriva och denna gång är troligtvis inget undantag. Det mest negativa scenariot är sannolikt redan diskonterat i JM:s aktiekurs, som nu har fallit klart.

OBS! Detta diskuterades i tasajtens analysbrev redan innan dagens öppning!

 

Allt fler saknar bostad. (Källa: SvD) Allt fler saknar bostad. (Källa: SvD)

Det finns ett liiiiitet uppdämt bobehov i Sverige.

Källa:

https://www.svd.se/bostadskon-rekordlang--600000-vantar-pa-hyresratt 

JM dagschart: Marknaden har formerat en klassisk positv huvud/skuldra-formation, som enligt teknisk analys förutspår en möjlig uppgång mot 230 kr-nivån (diagram källa: Infront) JM dagschart: Marknaden har formerat en klassisk positv huvud/skuldra-formation, som enligt teknisk analys förutspår en möjlig uppgång mot 230 kr-nivån (diagram källa: Infront)

Teknisk analys
Låt oss skippa snacket, och titta på vad marknaden gör. Det är trots allt denna som bestämmer hur aktiekursen skall gå. 

JM håller på att skapa en positiv huvudskuldra-formation, en teknisk klassisk formation, som enligt den tekniska analysens skolbok förutspår uppgång när nack-linjen sitter på uppsidan (som i detta fall).

Nedgången inne i denna huvudskuldra-formation mätte cirka 24 kr från nacklinjen till lägsta punkten, och den tekniska målkursen hamnar därmed på 230 kr, med målområdet 218-228 kr, enligt teknisk analys.

Detta är på inget vis en rekommendation, eller en rekommendation att köpa aktier i JM.
Detta är endast en teknisk analys. All handel med aktier är enormt riskfylld. Se bara på JM.
Du som är intresserad av att köpa, sälja eller blanka aktier, frågar först din mamma om det är ok.


För dig som vill läsa mer om JM
-De senaste inläggen på tasajten finansblogg, med tekniska analyser om JM, klicka här!

För dig som vill lära dig mer om tekniska formationer
-Köp boken om Daytrading och teknisk analys, läs mer om boken - klicka här!
 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

 

Etiketter: jm

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln