Köpsignalen i JM på 198,50 kr gav maximalt +7,1 % innan aktien säckade ihop - Vad gäller nu?

JM dagschart: Köpsignalen på 198,50 kr tog aktien som högst till 212,60 kr, men sedan gick musten ur marknaden (diagram källa: Infront) JM dagschart: Köpsignalen på 198,50 kr tog aktien som högst till 212,60 kr, men sedan gick musten ur marknaden (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Snabba kast i JM
Det är dags att följa upp den tekniska utvecklingen för JM.

JM fick sin köpsignal den 8 januari på 198,50 kr (se blogginlägget via länken direkt nedan):
2018-01-08 09:23
JM (198,50 kr): Köpsignal i JM - så högt skall aktien!

JM steg tämligen omedelbart vidare uppåt och efter att ha tagit sig över 200 kr-nivån kom nya köpare in, som tryckte upp aktien mot målkursen 205 kr. Dagen efter nådde JM 205 kr, och det föreslogs i nästa blogginlägg (2018-01-09), att låsa in del av vinst och glida vidare med resterande volym på en räkmacka.

JM rusade vidare och steg till och med upp över 207,20 kr och aktien gick igenom huvudskuldra-formationens nacklinje! Detta gav en ny köpsignal och aktien rusade vidare till 212,60 kr, men här tog musten slut. JM drabbades av en våg av vinsthemtagning och aktien föll tillbaka ned under nack-linjen (207,20 kr). Den strategiska swing-tradern gick här möjligtvis ur med kvarvarande volym. Den som inte hann sälja varken vid 205 kr under uppgången eller 207 kr (på nedvägen), finner nu aktien på samma kurs som då köpsignalen uppstod (198,50 kr) den 8 januari 2018.

Den tekniska analysen härifrån
JM har fallit ned under nack-linjen på huvud/skuldra-formationen och tappat momentum.
Aktien är nu tekniskt neutral, och aktien måste nu bygga upp en ny bas-formation, eller åtminstone samla kraft en tid för en ny rörelse. Det finns inte längre någon edge i att hålla JM. Sannolikheten för ett nytt uppställ är cirka 50 %.

Läs tidigare inlägg om JM
-För att läsa tidigare publicerade inlägg om teknisk analys på JM, på tasajtens finansblogg, klicka här!


 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck! 

Etiketter: jm

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln