Teknisk analys: SP500 - därför vände börsen i USA upp igår, så långt skall SP500 stiga!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Därför vände SP500 upp!
Efter ett drygt år av uppgång fick vi se hur SP500 till slut gav upp för det höga RSI-värdet.

SP500 föll -280 punkter motsvarande -9,7 % i ett fritt fall som varade i 7 dagar.

Igår fick vi se hur SP500 plötsligt vände upp med aggressiv fart. För den tekniska analytikern fanns en tydlig möjlig förklaring; SP500 nådde igår det tydliga dubbel-stödet på 2600. Den som gjort sin tekniska analys och sin hemläxa vet att sannolikheten för att ett pris skall bryta igenom ett dubbel-stöd är långt under 50 %.

Så RSI-kurvan dessutom var nere vid låga 30 och skrev efter uppmärksamhet var det inte svårt att skicka ut en analys om en möjlig vändning kring just 2600, till tasajtens abonnenter.

 

Teknisk analys

SP500 120 min: Fibonacci nivåerna gger information om styrkan i USA (diagram källa: Infront) SP500 120 min: Fibonacci nivåerna gger information om styrkan i USA (diagram källa: Infront)

Den upprekyl vi kan förvänta oss enligt Elliotts vågprinciper (teori) är en upprekyl som motsvarar minimum 38,2 % av nedgångens längd, och mer sannolikt 50 % eller 61,8 % av nedgångens längd.

Därmed har vi de tre olika huvudalternativen för den mest sannolika upprekylen för SP500.Enligt den tekniska analysens skolbok (köp den här!), skall inte dessa nivåer ses som att SP500 "måste vända" kring dessa nivåer, utan dessa nivåer ger snarare information om styrkan hos SP500, samt hur långt man kan förvänta sig att upprekylen skall nå som "minst".

För tillfället har SP500 nått 2727 som högst i denna upprekyl, som sannolikt är någon typ av rekylvåg. För att vara mer exakt, en rekylvåg inne en större rekylvåg.

Den skall nu bli både spännande och intressant att se om SP500 kan leva upp till tumreglerna för den tekniska analysen.

För tillfället säger den tekniska analysen att då en nedgångsfas startar från allt-time-high blir "upprekylen" (VÅG B) efter den "första nedgångsfasen" (VÅG A), nästan alltid "minst" 61,8 % eller mer.

Detta skulle innebära att SP500 nu skall traggla sig tillbaka upp till minimum 2765, och eftersom SP500 befinner sig i en upprekyl lär detta ske under mer ryckiga former än normalt.

Sammanfattningsvis: SP500 befinner sig i en upprekyl som ännu inte är avklarad - SP500 förväntas nå minst 2765!


För dig som är intresserad av teknisk analys
-Teckna ditt abonnemang på tasajtens tydliga och träffsäkra marknadsbrev, läs först mer här om tasajtens abonnemang!


 

Etiketter: sp500

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln