Volatilitetsindex rusar - efter lågvolatila perioder kommer högvolatila, så anpassar du din tradingstrategi!

VIX dagschart: Volatilitetsindex steg upp till 50,30 +273 %. Som om OMX-index skulle stiga till 5601 (diagram källa: Infront) VIX dagschart: Volatilitetsindex steg upp till 50,30 +273 %. Som om OMX-index skulle stiga till 5601 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Efter lågvolatila perioder - kommer högvolatila
Allt är relativt. Under en längre tid fick vi se hur en rörelse över 1 % på SP500 på en dag var en evighet, ser vi nu hur aktiemarknaden äter upp en procent på bara några få tick.

Men exakt hur mycket ökade volatiliteten, eller snarare - hur mycket ökade förväntningarna om den framtida volatiliteten.

På CBOE - Chicago Board Option Exchange kan man handla VIX (Volatilitetsindex), och teoretiskt sett är detta index uppbyggt genom värdet på alla köp- och säljoptioner i SP500 inom en viss närliggande range.

Den som köpte VIX-terminen den 1 februari 2017 kunde göra detta till priset 13,47. Endast fem dagar senare på tisdagen den 6 februari betalades denna termin till 50,30. En uppgång om +273 %.
Detta är det samma som om OMX-index skulle stiga till 5.601. Efter en tids lågvolatil marknad är det nu dags för en högvolatil.

VIX - källa wikipedia (var annars?):
https://en.wikipedia.org/wiki/VIX

Detta innebär att den alerta tradern anpassar sin strategi genom en ännu tajtare stop-loss,
samt att långa positioner initieras vid flertalet tillfällen och med krav på stigande pris.

Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om teknisk analys på tasajtens finansblogg!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!tasajten finns även på Facebook och twitter
https://www.facebook.com/tasajten.se/
https://twitter.com/tasajten?lang=sv 

Etiketter: vix

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln