Analys på H&M: På väg upp till 157,50 kr (potential +11,8 %)

Kalles Kafe: Come back! Kalles Kafe: Come back!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Nya butikskoncept på gång?
Det är dags att titta till hur det går för Kalles Kafé.

Efter att fattat en mängd urusla beslut diskuteras nu ett nytt butikskoncept.

Det talas om butiker utan lager, med endast ett plagg per storlek i varje butik, där kunderna provar kläderna, väljer vara och betalar med sitt kort – och därefter skickas varan hem med post dagen efter via ONLINE lagret.

VIPS så kan butiksytan (lägre kostnader) krympa och likaså får stackars Benny och Lise-Lotte bege sig till Arbetsförmedlingen, då behovet av personal sjunker. HURRA! alla är glada utom Benny och Lies-Lotte. Eller?

Frågan är bara om man hamnar mitt emellan "hackat och malet" med detta koncept?

De som handlar i butik idag gör detta för att få varan med sig hem idag! Och what you see – is also what you get (jämför med IKEA, what you buy is what you get, minus 2-3 skruvar och en och annan mutter. Ugh!). 

De som handlar ONLINE gör detta för att få ett lägre pris! och ett större urval.

Hur skulle detta "nya" koncept stå sig mot dessa två försäljnings-triggers?

Först det första så får kunden inte varan med sig hem.
För det andra så kommer inte dessa butiksvaror med leverans dagen efter, att kunna konkurrera med rena ONLINE försäljningar, eftersom butiken och den personal som blir kvar fortfarande kostar pengar.

Nu har jag inte ens tagit med problemet med, "om man vill lämna tillbaka varan". Gå till statliga Postnord? Räkna med att de höjer priserna rejält inom kort även på inrikes! 

Teknisk analys & Fundamental analys

HM dagschart: Är det en slump att H&M föll ned till just 157,50 kr-nivån innan rapporten? (diagram källa: Infront) HM dagschart: Är det en slump att H&M föll ned till just 157,50 kr-nivån innan rapporten? (diagram källa: Infront)

Den som gjort sin hemläxa kunde relativt enkelt själv räkna ut vad de stora förvaltarna tyckte att HM skulle vara värt (innan rapporten).

Ett bolag utan tillväxt mellan tummen och pekfingret 10x vinstmultipel.

Detta gav en värdering på 157,50 kr, vilket tasajtens abonnenter fick reda på betydligt högre upp, en analys som långt senare även publicerades här på finansbloggen.

Att de större aktörerna kommit fram till samma värdering bevisas av att aktien föll ned till exakt (kring) denna nivå - 157,50 kr och här började handlas sidlänges inför rapport (se diagrammet ovan, blå linje 157,50 kr-nivån som motsvarar 10x vinstmultipel). Rapporten var ok, men marknaden sålde av aktien då Kalle hade satt i sig en semla för mycket.

Som tur är bryr sig inte hedgefondförvaltarna om hur många semlor Kalle dunkar i sig uppe på sitt Kafé (han har trots allt inte så mycket annat för sig på dagarna då det ändå är det stora gubbarna som bestämmer i slutändan). Korrekt värdering är sålunda enligt mig 157,50 kr, och aktien kommer handlas till detta pris innan nästa kvartalsrapport. Denna gång är den tekniska analysen senare med sin köpsignal än den fundamentala. Rent tekniskt utlöses köpsignalen först då 146,50 kr bryts (se motståndet efter kapitalmarknadsdagen i diagrammet direkt ovan på 146,50 kr).

Detta är på inget vis någon rekommendation att köpa aktier i H&M. Den som har tokiga idéer om att försöka använda tasajtens galna analyser som beslutsunderlag kontaktar närmaste psykolog och bokar in en tid för att få ligga ned lite på skinnsoffa och prata ut. För dig som är intresserad av tydliga och träffsäkra aktieanalyser:
-Prova tasajtens marknadsbrev för 200 kr under en månads tid, klicka här!


För dig som vill läsa tidigare publicerade inlägg om teknisk analys på H&M på tasajtens finansblogg:
-Senaste postade inlägg om Kalles Kafé (H&M), Klicka här för att läsa! 

Etiketter: hm

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln