Teknisk analys: SKF når sitt positiva målområde men har mer att ge!

SKF dagschart: Studsade på stödet och gjorde reversal - har nu stigit till 176,20 kr (diagram källa: Infront) SKF dagschart: Studsade på stödet och gjorde reversal - har nu stigit till 176,20 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Kinesen tar allt
Geely suger upp fordonstillverkare efter fordonstillverkare. Det enda som är för billigt just nu är företag och fastigheter. Den som inte tror mig kan höra av sig med facit om 100 år.

Att kunna köpa ett företag för lite tryckta pengar i en sedelpress, för något som tagit decennier att skapa är egentligen otroligt billigt. Bara marknadsföringskostnaden är hela bolag!

Tänk att kunna köpa upp ett bolag och få tillbaka insatsen efter 14-18 år. BILLIGT! 
Inte undra på att aktier och företag slår all annan avkastning över tiden. 

Nåväl, nu skulle vi ju titta på Kulan och inte snacka massa Rappakalja, som värsta ECB-ledamoten! Några av mina ECB-favoriter:

(precis efter att man stödköpt obligationer för miljarder euros, och håller räntan på 0 %)
-Det sista vi vill ha nu är ett valuta krig!

(eller, efter att man druckit en loka meddelar ordförande):
-Vi behåller räntan oförändrad, men vi kommer fortsätta att bevaka marknaden noga, hick!
 

Teknisk analys

SKF föll ned till sitt starka stigande stöd och formerade där en reversal.  I senaste analysen som tasajtens abonnenter fick ta del av, kunde man läsa:

7 FEB: SKF - 169,95
Sammanfattningsvis: Rekylerar upp mot 175-185 kr!


Aktien har nu stigit upp till 176,20 kr och nått ingången till sitt målområde. RSI-kurvan stiger dock brant uppåt och kinesen förbereder sannolikt en raid förr eller senare. Det hade i alla fall jag planerat om jag vore kines och hade tillgång till kinesiska statens sedelpress i fickan. Tänk att kunna köpa SKF för endast 74 miljarder. Det är endast en tredjedel av vad Swedbank kostar.

Huvudscenariot är att SKF stiger vidare upp i sitt målområde 175-185 kr! Aktien testar 180 kr denna vecka, med potential för mer!Rekommenderad läsning:
-Om du vill läsa mer galna blogginlägg om teknisk analys och börs på
tasajtens finansblogg, klicka här! 

Etiketter: skf

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln