Crime-paradoxen får Loomis på sikt att utlösa gigantisk säljsignal!

Smash-and-grab: Ett realtivt okänd begrepp bara för 5 år sedan (källa: Sydsvenskan) Smash-and-grab: Ett realtivt okänd begrepp bara för 5 år sedan (källa: Sydsvenskan)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Den ökade brottsligheten går allt fler butiker att överge cash!
Loomis hanterar säkerheten vid transport av pengar. Detta har varit en fantastisk rörelse i en tid då kriminaliteten expanderar utan dess like.

Ett begrepp som i princip var okänt i Sverige för 5 år sedan - Smash and grab uppgick förra året till 74 st enligt Sydsvenskan.

Efterfrågan på säkerhet stiger. Men paradoxalt nog kommer denna stigande efterfråga också bli Loomis fall. 

Fler och fler butiker håller som bäst på att överge kontanterna, som i princip inte gynnar någon annan än kriminella. Ingen kommer saknar sedlar och mynt så fort vi gjort oss av med dem, på samma sätt som ingen saknar de metall klimpar och pälsar man använde för en fjantiljon år sedan.

Pengarna kommer vara ett minne blott inom 4-8 år, och konverteringen från cash till card har redan startat. Förra veckan hade två butiker jag besökte övergivit möjligheten att betala med cash:
-Tyvärr vi tar inte emot sedlar.

S M A S H   A N D   G R A B


 

LOOM dagschart: Säljsignal då (om) 280 kr faller (diagram källa: Infront) LOOM dagschart: Säljsignal då (om) 280 kr faller (diagram källa: Infront)

Teknisk analys
Nåväl om vi silar snacket, och tar en titt på chartet på Loomis, så kan vi se att Loomis har ett mycket viktigt stöd på psykologiska "80-nivån" (280 kr).

Loomis är på väg ned mot denna nivå med stormsteg.

När denna nivå faller utlöses en gigantisk teknisk säljsignal med målkursen 180-225 kr, med potential för mer. 

När det sker, ska jag även blanka -50 aktier i gammelfarfars portfölj.


För dig som är intresserad av teknisk analys
-Teckna ett abonnemang på tasajten tekniska marknadsbrev, läs mer här!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


tasajten finns även på Facebook och twitter
-Gå till tasajtens facebooksida, klicka här!
-Gå till tasajjtens allmänna twitter-sida, klicka här!
 

Etiketter: loom

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln