Det amerikanska bolaget Spotify kommer bli en bra tradingaktie inom kort!

Spotify (SPOT) 5 min: Andra tradingdagen är till ända (diagram källa: Infront) Spotify (SPOT) 5 min: Andra tradingdagen är till ända (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Spotify skulle ha kunna vara ett svenskt bolag - men är det tyvärr inte!
Visst ska det "svenska" bolaget hyllas. Åh! Tänk att detta bolag kommer från lilla Sverige.

App app app APP! Stopp och belägg!
Att huvudpersonen kommer från Sverige är egentligen det enda som har med Sverige att göra. Bolaget är noterat på New York-börsen och huvudkontoret är lokaliserat i New York.
Enligt stockholmsbörsen är därmed detta bolag per definition inte ett svenskt bolag då detta kräver att huvudkontoret befinner sig i Sverige. 

Om Spotify inte är ett svenskt bolag, vad är det då?
Låt oss kalla det för ett amerikansk bolag så länge tills något vore så vänlig att förklara saken för mig, då jag är en aning trög.

 

Om Spotify varit ett svenskt bolag skulle det ha ingått i OMX och då hamnat på 5 plats i börsvärde. Om Spotify varit ett svenskt bolag skulle det ha ingått i OMX och då hamnat på 5 plats i börsvärde.

En bra tradingaktie är under uppbyggnad
Nåväl, det amerikanska bolaget Spotify fortsatta att falla även under andra handelsdagen (torsdagen), men investerarna behöver dock inte hänga läpp då referenspriset var 132 pix.

Börsvärdet för amerikanska Spotify uppgår med senaste betalkurs till drygt 219 miljarder kronor.

Teknisk analys - på gång!
Volatiliteten är hög för detta tech-bolag (håller de inte till på internet kanske?), och sannolikt är detta ett mycket bra tradinginstrument. Allt som behövs är lite data, så det finns något att analysera. Snart har vi en saftig signal på plats - var beredd!


Rekommenderad läsning:
-Andra inlägg om teknisk analys på tasajtens finansblogg, klicka här!
http://www.tasajten.se/finansblogg/intro-till-finansblogg-39211344 
 

Etiketter: spotify

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln