Money talks - bullshit walks! Aluminiumpriset faller efter Trumps nya tullar!

ALUMINIUM dagschart: Kunde svära på att jag läste i tidningen om att Trumps tullar kommer krascha ekonomin och få Aluminumpriset att rusa uppåt? (diagram källa: Infront) ALUMINIUM dagschart: Kunde svära på att jag läste i tidningen om att Trumps tullar kommer krascha ekonomin och få Aluminumpriset att rusa uppåt? (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Vackra ord om frihandel - vilket hyckleri!
De fina välutbildade ekonomerna, och Media kraxade likt olyckskorpar efter att USA och Donald Trump meddelade att man kommer införa ståltullar på 25 % och aluminiumtullar på 10 %.

-Ingen vinner på tullar!
- Ingen vinner på handelskrig!
-Trump attackerar den fria ekonomin!
-Tullarna kommer driva priserna högre och så kommer det i slutändan att drabba alla företag!


Att EU själv har ståltullar på 71,9 % mot kina glömde man dock bort att berätta. Var tog de vackra orden om en rättvis handel utan tullar där alla är vinnare, vägen nu? 

Ingenstans förstås - eftersom man inte tog upp saken!  

Precis som EU, behöver även USA skydd för sin inhemska stålproduktion. Nu gick dock inte USA hela vägen upp till hysterisk EU-nivå på 71,9 % utan stannade på 25 %. 

Amerikanska aluminium- och stålverk kan nu komma igång med sin produktion, efter att tullarna införs.

Det enda som händer är att den efterfråga som finns på aluminium fortfarande är konstant, medan utbudet ökar eftersom de amerikanska industriverken kommer igång igen. EU, och NAFTA-länderna kommer att undantas från dessa tullar i slutändan, då målet för denna tull är att stoppa kinesens dumpning av råvaror. Samt att få Mexico att på allvar ta tag i sin gränsbevakning  då droger flödar in i USA och förstör tusentals ungdomars liv.

Tillbaka till skolbänken för alla "anti-Trump-ekonomer/ förstå-sig-påare".

Låt oss titta på första frågan på Microekonomi-tentan på högskolan, där man av någon bisarr orsak får godkänt om man klarar löjligt låga 50 % (pratar av egen erfarenhet). Tur att man inte har samma krav på läkarlinjen!

Nåväl - Fråga 1: (3p)
Om efterfrågan är konstant - och utbudet ökar.
Hur påverkas då priset?

Svar: Priset faller!


BINGO Vilken härlig start på denna tentamen! Det här med ekonomi var inte så svårt?
Detta faktum framgår av kursutvecklingen för aluminium i diagrammet ovan?

Antingen har dagens fina ekonomer som så gärna låter sig publiceras i Media, sovit på grundkursen i Nationalekonomi, eller så har man en annan agenda i sina uttalanden (vet inte vad som är värst). Sverige kan bättre än så här!

Teknisk analys
Men vem bryr sig om politik. Vi är bara ute efter att surfa med några få dollar i någon råvara eller valuta, för att sedan hoppa av tåget! Aluminium har fallit ned kraftigt efter att Trump annonserade den nya tullen. Detta tog med sig RSI ned till 30 och nu kommer upprekylen tillbaka upp mot
2075-2125.


Rekommenderad läsning:
-För dig som vill läsa fler provokativa bladder-blogginlägg om teknisk analys på tasajtens finansblogg, klicka här!

 
 

Etiketter: tullar aluminium

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln