USDSEK: Därför faller kronan - 8,80 kr i sikte!

USDSEK: Kronan faller, och dollarn blir allt dyrare (diagram källa: Infront) USDSEK: Kronan faller, och dollarn blir allt dyrare (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Kronan blir allt svagare - fullt logiskt!
Den svenska kronan blir allt svagare, men detta kan omöjligt komma som någon överraskning då socialdemokratisk politik haft detta mål sedan man kom till makten.

En politik som innebär att man siktar på att hålla en svag kronkurs för att gynna landets exportbolag.

Detta är knappast något nytt - här följer repetitionen:Är detta bra eller dåligt?
Som vanligt beror detta förstås på vad  "bra" syftar på och ännu viktigare, bra för "vem"?
Svaret på denna fråga är egentligen enklare att finna än vad man tror.

Denna Lövenonomics är bra för de som är korta i svenska kronan och har köpt aktier i de svenska exportbolagen, men dåligt för de som äger svenska kronor.

Upp till var och en att positionera sig därefter!


Vem kan krascha sin valuta mest?
Att krascha sin egen valuta är dock inget Sverige är ensam om. Tvärtom. Hela jordklotets större ekonomier tävlar i samma gren - Vem kan krascha sin valuta mest? Massproducerade kanske inte USA sedlar under QE1, QE2 och QE3?

Går inte sedelpressen för fulla muggar nere i bryssel?
Jojomensan!

Rekordet står dock det lilla neutrala lagom-är-bäst-landet för - Sverige!
Som ruinerade sig själva och blev tvungen att höja räntan till 500 % 1992.
(undra hur SP500 öppnar om Fed meddelar att man höjer sin styrränta till 500 %?)


Bomarknaden pyser ut - under kontrollerade former
Nåväl, den svenska bostadsmarknaden håller på att pysa ur på ett kontrollerat vis.
Genom återkommande reglerändringar till det "sämre" för bomarknaden, besked efter besked, så lyckas man faktiskt med att pysa ur ballongen utan att skapa en (bo) krasch. Inte roligt för de som äger borätter och villor, men som man "röstar får man bo".  Är inte detta rättvis demokrati så säg!

Efter valet väntar nedtrappning av räntebidraget och detta kommer sänka bomarknaden ytterligare. Men samtidigt finner vi ökande folkmängd och detta kommer motverka nedgången,
lite längre ned i prisstegen. 

Bopriserna kommer inte att återgå till 100.000 kr per kvadrat på överskådlig tid, men visst långt in i framtiden kommer priset att passera! Fråga Moses som köpte en hydda nere vid vassen för några 2000 år sedan, och se vad den hyddan är värd idag! 

Detta kommer i sin tur att hämma konsumtionen och vi kommer få en inflation som vägrar att stiga över Riksbankens mål +2 %. I nästa lågkonjunktur kommer vi att få se deflation! Tro mig!

 

Underfrallor med S för Stefan, passar för alla Riksbankschefer (99 kr styck) Underfrallor med S för Stefan, passar för alla Riksbankschefer (99 kr styck)

Hur skall Ingves få fart på inflationen?
Detta känner Herr Riksbankschef Ingves redan till. Han har redan varit proaktiv och åkt till H&M:s herravdelning (en våning under Kalles Kafé, precis bakom försäljningen av Bröllopsklänningar) och köpt ett lager av underfrallor. Herr Ingves vet att han ligger riktigt brunt till i nästa lågkonjunktur.

Hur i hela helv#%¤ skall han få inflationen att nå +2,0 % i nästa lågkonjunktur?

Herr Ingves är nu inte längre säker på om ens "Helikopterpengar" kommer att hjälpa (få inflationen att stiga).

"Helikopter-pengar" innebär helt enkelt att "Staten" sätter in , säg 10.000 kr, på alla svenskars bankkonton (gratis), med förhoppningen att de skall gå ut och köpa en ny stekpanna och en ny osthyvel, kanske resa lite med SJ till Mariestad och hälsa på Rut.

Problemet är bara att Svensson kommer fortsätta att köpa Mobiltelefon/IT/Surf och resa upp pengarna (utomlands), och ski#a i att åka till Mariestad (och därför kommer inte Helikopterpengar heller att hjälpa upp inflationen).

Ingves kommer självklart att försöka massproducera kronor och sälja dem på marknaden (för att krascha kronan, så att importen blir svindyr), och när detta sker kommer kronan att falla fritt.


Teknisk Analys
Rent tekniskt befinner sig USDSEK i en köpsignal sedan 7,93 kr. Ingenting kommer att stoppa USDSEK från att bryta upp över 8,52 kr, och när detta sker ligger vägen öppen för en test av 8,80 kr, som är målkursen just nu.

På längre sikt, i nästa lågkonjunktur kommer vi finna kronan (USDSEK) kring 8,80-10,50 kr.


Rekommenderad läsning:
-Läs de senaste inläggen om USDSEK på tasajtens finansblogg, klicka här!


Tack för att du följer tasajten!


 

Etiketter: usdsek

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln