Sveriges Kalle Anka Valuta når målkursen 8,80 kr - och svagare skall kronan bli!

Sveriges valuta: 10 Kalle Anka krona (KAK) Sveriges valuta: 10 Kalle Anka krona (KAK)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Sveriges Kalle Anka krona tappar mer i värde i dag
Vem i hela fridens namn skulle vilja äga kronor som inte bor i Sverige.

Sverige slösar med pengarna som aldrig skådat tidigare, och de som gjort sin finansiella hemläxa vet att filmen kommer sluta på lika vis som alltid.

När kostnaderna överstiger intäkterna då faller ett företags aktie. I princip fungerar det på samma vis för en valuta. Inget annat än logik. Om intäkterna för svenska staten understiger kostnaderna, då sjunker kronan! 

Den som tror något annat tar bara en titt på hur det gick för kronan under 70- och 80-talet då det slösades utan dess like. Resultatet blev 4 devalveringar (kronans värde skrevs ned), och på det ytterligare en kronkollaps 1992!

 

Skivspelaren har hakat upp sig

...svag krona....slöseri....svag krona slöseri.... svag krona slöseri.....

MEN! Hav tröst!
Detta är mumma för de svenska exportbolagen! och Du som följt tasajten fick dock varnings-signalerna tidigt, redan kring 8,00 kr - om att dollarn var på väg upp mot 8,80 kr! 
 

USDSEK: Svenska kronan kollapsar helt enkligt plan! (diagram källa: Infront) USDSEK: Svenska kronan kollapsar helt enkligt plan! (diagram källa: Infront)

Teknisk analys
Det utlovades en test av 8,80 kr och det levererades av USD/KAK idag!

Sveriges nya valuta:
KAK: Kalle Anka Kronor

The Omen - Utsagan
RSI är nu uppe i 82 och USDKAK går in i en mild sidlänges vilopaus kring 8,80 kr, innan nästa uppställ tar dollarkursen upp över 9,00 kr.

På längre sikt går Sverige in i deflation eller 0,0-1,5 % inflation, och nästa åtgärd Svenska Trixbanken gör kommer bli en höjning! (Detta vet Ingves om, men låtsas fortfarande som att det "kanske" blir en höjning).

I nästa lågkonjunktur når USDKAK 8,80-10,50 kr kanske tidigare!Vem i hela fridens namn skulle vilja byta sin dollar mot 9 svenska kronor, som det bara går att handla för i Sverige, och som ger en negativ ränta av att hålla!

Svar: Inte finansmarknaden i alla fall!


Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om svenska kronans kollaps! Klicka här!

 

Etiketter: usdsek

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln