Moody´s kommer sänka kreditbetyget för Sverige - därför kraschar kronan!

Moody´s bryr sig inte om politik - om utsikterna är svaga så sänks kreditbetyget Moody´s bryr sig inte om politik - om utsikterna är svaga så sänks kreditbetyget

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Samma recept ger samma resultat - kronan på väg att krascha igen!
Sverige gör en "favorit i repris" och kraschar sin egen valuta. 

Dock ingen skam över det. Såväl FED som ECB gör precis likadant!

Detta är dock mumma för börsen och våra fina verkstadsbolag, som är ryggraden i det svenska näringslivet (och har varit de senaste 5000 åren. Nja kanske inte riktigt så länge tillbaka, då gick det väl mest runt renar här), gynnas starkt av detta! bra för börsen!

Det mest sannolika är i vanlig ordning, att historien upprepar sig igen. Varför skulle samma recept få olika resultat? Sveriges kostnader är högre än intäkterna, och detta sänker valutan - något som i sin tur förr eller senare får någon Loka-stinn civilekonom uppe på Moody´s att reagera.

Moody´s sänker då (på sikt) kreditbetyget för Sverige, och när detta sker kommer ingen att ge upp sin US-dollar för 9 Kalle Anka Kronor. INGEN.

 

När Moody´s sänker kreditbetyget för Sverige då kommer 9 Kalle Anka Kronor för en dollar kännas lika billigt som 3 kr för ex Kex-choklad! När Moody´s sänker kreditbetyget för Sverige då kommer 9 Kalle Anka Kronor för en dollar kännas lika billigt som 3 kr för ex Kex-choklad!

Finansmarknaden diskonterar ökad risk för sänkt kreditbetyg för Sverige
Valutamarknaden som också struntar i politik, håller just nu på att diskontera den stigande risken för ett sänkt kreditbetyg för Sverige. 

 

Ingves smyg-flaggar för en sänkning? (källa: di.se) Ingves smyg-flaggar för en sänkning? (källa: di.se)

Ingves smyg-flaggar för en kommande räntesänkning?
Idag talade Ingves i London, och här förklarade han att det minsann fanns flera möjligheter till att få inflationen att stiga.

En av dessa åtgärder var "YTTERLIGARE RÄNTESÄNKNINGAR"

App app app! Stop och belägg! Vad sa gubben?
"r ä n t e s ä n k n i n g a r"?

Varför talar han om räntesänkningar?
Var det inte en räntehöjning som Ingves hade aviserat (men som i och för sig sköts upp), efter Riksbankens senaste möte?

Strunt samma. Det finns viktigare frågor att ställa!

 

USDSEK: Köpsignalen nere på 8,00 kr har nu nått målkursen 8,80 kr. Mer uppgång är dock på väg! Nya målområdet är 8,80-10,50 kr (diagram källa: Infront) USDSEK: Köpsignalen nere på 8,00 kr har nu nått målkursen 8,80 kr. Mer uppgång är dock på väg! Nya målområdet är 8,80-10,50 kr (diagram källa: Infront)

Kan man lita på en Riksbank som höjer räntan till 500 %?
Finansmarknaden har grävt i arkiven och funnit att Sverige hade 500 % ränta 1992.

Att missköta sin ekonomi är tydligen inget problem för Sverige. Nä nu blev det lite dålig stämning här, låt oss i stället tala om trygghet - det gjorde trots allt vår Statsminister under 1 maj-talet. Men vad betyder egentligen detta ord - och hur mycket kostar det att upprätthålla detta begrepp? Det tänker dock inte finansmarknaden ta reda på genom att köpa svenska kronor. Tvärtom. Man säljer kronor!

Men ärligt talat, vem i hela fridens namn skulle lite på ett I-land som tycker det är rimligt att höja räntan till 500 %?

Teknisk analys
USDSEK har tagit sig in i det nya målområdet 8,80-10,50 kr!
Rekommenderad läsning - om du vill läsa fler galna analyser:
-De senaste inläggen om teknisk analys på USDSEK på tasajtens finansblogg, klicka här!


disclaimer - friskrivning
tasajten är en politiskt och religiöst oberoende blogg. Dess bloggar skall inte ses som någon rekommendation att varken köpa eller sälja någonting på finansmarknaden. Om du har för avsikt att riskera dina surt beskattade pengar frågar du din "goda man" innan. Har du ingen "god man" frågar du din mamma.

 

Etiketter: usdsek

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln