FINGERPRINTS Q1: Besvikelse över smarta korten - Så långt ned skall aktien!

VD kommenterar det kanske viktigaste expansionsområdet "smarta kort" endast i förbigåendet (källa: FING Q1) VD kommenterar det kanske viktigaste expansionsområdet "smarta kort" endast i förbigåendet (källa: FING Q1)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprints kvartalsrapport en besvikelse
Fingerprint släppte precis sin Q1-rapport och detta blev en besvikelse.

Inte mest på grund av det svaga resultatet på -175 mkr, mot förväntade -80 mkr (vad gör några miljoner back i en expansionsfas), utan då positiva kommentarer eller besked om bolagets viktiga utveckling inom kreditkort (smart kort som det så fint kallas - allt ska vara så "smart" nu för tiden), totalt uteblev.

Så när som på en kommentar i förbigåendet (se talet i bilden till höger).

Eller via länk nedan:
http://hugin.info/132202/R/2189844/847371.pdf

Teknisk analys
Glöm teknisk analys. Bolaget har fundamentala problem. När bolaget hade möjlighet att på allvar "bara" fokusera på expansion - då man väl hade ett positivt momentum, lade man tiden och pengarna på återköp av aktier och hålla på med annat tjafs, vilket är mindre strategiskt då den stora bristvaran i en expansionsfas är just kapital?

 

Näst största börsbolaget i USA, Amazon (diagram källa: Infront) Näst största börsbolaget i USA, Amazon (diagram källa: Infront)

Varför redovisa vinst överhuvudtaget och skatta bort pengar som annars kunde ha gått till R&D
Man kanske skulle ha tittat på Amazon, som plöjer ned all vinst i expansion. Varför inte? Se så många skattekronor Amazon i stället kunnat lägga på forskning och utveckling. Aktiemarknaden verkar gilla det, trots att det inte blir någon aktieutdelning!
 

Tråkigt att det går dåligt för vårt fina svenska företag. Att jämföra bolaget med Fermenta är dock att ta i, då Fermenta skapade förfalskade köporders, något som Fingerprint knappast gjort Tråkigt att det går dåligt för vårt fina svenska företag. Att jämföra bolaget med Fermenta är dock att ta i, då Fermenta skapade förfalskade köporders, något som Fingerprint knappast gjort

Nu spelar detta ingen roll.

Nåväl, det är alltid lätt att sitta och kommentera saker i efterhand med facit framför sig.

Vi var alla positiva till aktien (vilken tur att vi hade en stop-loss).

Under åren som gått fick vi uppleva såväl lyckade som misslyckade trades i Fingerprint. Precis som med alla andra aktier vi handlar.

Idag kommer marknaden belöna Fingerprint med en nedgång till 4-6 kr, och aktien riskerar på sikt att trilla ur OMXS30-index då intresset kommer att avta.

De som äger aktien och har förlust kommer vägra sälja, samtidigt som ett fritt fall sällan lockar några större investerare.
Att aktien riskerar att falla ur OMX kommer att pressa aktien även ännu mer!


Rekommenderad läsning
-De senaste tekniska analyserna på Fingerprint på tasajtens finansblogg, klicka här!

 

Etiketter: fingerprint fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln