POLITIK: Därför kan inte Sossarna och Moderaterna samregera, glöm din dröm Anders Borg!

Inte rymdforskning. Inte rymdforskning.

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Den fantasifulla idén - Episode I
Idag uppmanas Moderaterna att bilda regering med Sossarna.

Bakom detta märkliga hazard-liknande förslag finner vi vår förre framgångsrika finansminister Anders Borg. Var han kanske inte rankad allra högst bland alla andra finansministrar inom EU!

Nu har Herr Borg dock dammat av en gammal fantasi. Att Moderaterna skulle bilda regering med Sossarna, och tillsammans styra Galaxen som far och son (frågan är förstås bara vem som är vem i videoclipet nedan):

-Join me, and together we can rule the Galaxy as father and son!

Ovan - så fattar Sveriges nya Regering sina beslut - rött eller svart (blått) få bestämma i varje fråga! Ovan - så fattar Sveriges nya Regering sina beslut - rött eller svart (blått) få bestämma i varje fråga!
Vill du att Sverige skall styras av ett Roulette-hjul?
Det är ganska uppenbart att detta inte fungerar, och knappast gynnar någon i Sverige -  att bo i ett land med en Roulette-Regering!

Låt oss utgå från att Moderaterna tycker "si" i de 20 viktigaste frågorna, medan Sossarna tycker "så".

Hur skall man då jämka?

Aha! Ja nu förstår jag. Vi pratar om saken, sedan låter vi sossarna bestämma i fråga nummer 1, och på rättvis manér så får sedan Moderaterna bestämma i fråga nummer 2, och så vidare var annan gång tills man "löst" (beslutat) i alla 20 frågor.

Nu är förstås bara frågan. Vilken fråga skall behandlas först?
Integrationen? Skolan? Vården? Polisen? Lagar och förordning? Migrationen? Tiggeriet? Utbildning? Pensionen?

(Jesus - vi verkar ha ganska mycket problem?)

Hur länge man än pratar om saken så kan vi egentligen bara lita på en sak - och det är att 
Lövén och Kristersson kommer bli osams, om saken.

Men nu kommer poängen. Inte ens om de kommer överens kan vi medborgare veta hur man tänker besluta. Vilka av dessa 20 frågor kommer beslutas i Sossa-andan och vilka frågor i
Moderat-andan.

Ta till exempel frågan om "tiggeriet", vilket egentligen är en no-brainer. Så klart det inte ska sitta människor och tigga på gatan i ett moderns samhälle - det mår ingen bra av. INGEN.
(sedan komma och prata om människovärde - och humanitet). Alla förlorar. Lose-Lose-Lose-lose situation! 


 
underskatta inte Miljöpartiet, som är det mest framgångsrika partiet i Sverige - som lyckas få helt oproportionerlig makt i förhållande till mandat underskatta inte Miljöpartiet, som är det mest framgångsrika partiet i Sverige - som lyckas få helt oproportionerlig makt i förhållande till mandat

Hur i hela fridens namn tänkte du nu Anders Borg?
Nåväl, strunt samma. Tillbaka till ämnet!
I princip kommer alla Sveriges 20 viktigaste beslut fattas via slump.
Det vill säga - som då man spelar på rött eller svart (blått) på ett Roulette Hjulet - 50/50 (landar kulan på den gröna "nollan" får Fridolin bestämma).


Därmed har vi inte en "Marionett-Regering" utan en "Roulett-Regering", och vårt fina land styrs numera av slumpen - kanske lika bra?

Hur i hela friden namn tänkte du nu Borg?


KLICKA NU PÅ VIDEON NEDAN OCH LYSSNA PÅ INTROT TILL DET SVENSKA VALET 2018!

tasajten är en religiös och politiskt oberoende, och oseriös blogg, kommentarer är inte bloggens eller författarens ord (tydligen ok att friskriva sig så idag märkligt nog), utan bara en fantasi som far runt i din mage som julmaten efter Kalle Anka.
 

Etiketter: politik valet-2018

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln