TEKNISK ANALYS: H&M har gjort en långsiktig botten!

Varför köper Stefan Persson så mycket aktier? (källa: SvD) Varför köper Stefan Persson så mycket aktier? (källa: SvD)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Igår fick vi se hur H&M steg kraftigt efter en mycket  intressant artikel i SvD, där det diskuterades om en tänkbar förklaring till varför Stefan Persson köper så mycket aktier i H&M.

https://www.svd.se/persson-kan-vara-pa-vag-att-kopa-ut-hm-fran-borsen
 

HM dagschart: Aktien har gjort en långsiktig botten på 120 kr - och en positiv RSI-divergens pekar på teknisk styrka! (diagram källa: Infront) HM dagschart: Aktien har gjort en långsiktig botten på 120 kr - och en positiv RSI-divergens pekar på teknisk styrka! (diagram källa: Infront)

Teknisk analys
Ur det tekniska perspektivet kan vi i diagrammet till höger se att H&M har gjort en positiv RSI-divergens med fallande pris, men stigande RSI, under nedgången till 120 kr-nivån
(se röd pil och grön pil).

Rent konkret innebär detta att 120 kr är en långsiktig botten och denna kommer att hålla.

Den underliggande negativa trenden har vänt upp och den befintliga målkursen kvarstår på 157,50 kr där värderingen ligger på 10x vinstmultipel - vilket är ett rättvist pris för ett företag utan tillväxt som jag ser saken, med målområdet 155-168 kr.


Stort tack för att du följer tasajtens finansblogg!

Vill du få ett mail nästa gånng en blogg publiceras?
Registrera din e-post adress, klicka här!


Rekommenderad läsning:
-För att läsa de senaste tekniska analyserna på H&M, mer känd som Kalles Bröllops-Kafé, klicka här!Allt du läser på tasajtens skall tas med en stor nypa salt. Detta inlägg eller något annat skall inte ses som en rekommendation att varken köpa eller sälja aktier. Du som funderar på att handla aktier rådgör först med din granne Lennart! 

 

Etiketter: hm

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln