USDSEK: Kronan på väg att krascha - då lägger Riksgälden på en valuta-posse för dina skattepengar!

Riksgälden lägger på ett BET på att kronan skall stärkas, med dina skattepengar som insats! (källa: SvD) Riksgälden lägger på ett BET på att kronan skall stärkas, med dina skattepengar som insats! (källa: SvD)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Riksgälden tar ett bet - med dina skattepengar som insats!
Riksgälden har precis lagt på ett bet på valutamarknaden med Dina skattepengar som insats.

Riksgälden hoppas förstås att tjäna storkovan åt dig - men vad händer om det blir förlust? 

Vilka är Riksgäldens uppgifter?
Men en kanske ännu mer viktig fråga är - att trada valuta på finansmarknaden, är detta verkligen något som Riksgälden skall syssla med?

Personligen struntar jag i vilket, men låt oss titta vad Riksgäldens själva skriver på sin hemsida:

Nepp, kan inte se något om att Riksgäldens uppgifter är att tjäna pengar på valuta-trading.
 
https://www.investopedia.com/ask/answers/08/george-soros-bank-of-england.asp https://www.investopedia.com/ask/answers/08/george-soros-bank-of-england.asp

Strunt samma. Gjort är gjort. Det man skall ha klar för sig är att ju mer Riksgälden förlorar desto sämre kommer Sveriges finanser att se ut, då förlusterna stiger.

Detta är knappast något nytt, och detta var exakt det finansgeniet Geroge Soros räknade ut då han knäckte både pundet och svenska kronan 1992.

Genom att försvaga ett lands valuta genom att sälja dess valuta, så försämras landets ekonomi, och föranleder en lägre värdering på dess valuta. Då säljer marknaden mer av dess valuta, och så sjunker värdet ännu mer. Sedan blir det den domino-effekt tills valutan kollapsar. Som för Sverige 1992. Där är vi dock inte nu - än!

Det som kommer hända nu är bara en upprepning av 1992. Finansmarknaden förstår att någonting inte står rätt till med Sveriges ekonomi, och därför faller kronan i värde. Att kronan har fallit i värde är FAKTA. Sen kan man diskutera varför kronan faller mot näst intill alla större valutor (ex: USD och EURO). OBS! Att kronan faller i värde mot Euron kan väl ändå inte vara Trumps fel? 

Nåväl, kronan faller i värde därför att säljarna är fler än köparna. De som säljer kronor tror förstås att värdet på kronan är ännu lägre om ett år (annars hade man väl för sjutton gubbar inte sålt den?).

Säljarna är i majoritet. 

Alltså, majoriteten av jordklotets finansiella aktörer tror att kronan kommer falla i värde ännu mer.
Då kommer frågan: Varför tror man så?


Vi struntar i att försöka besvara den frågan. Det blir så tråkig stämning då. Ring och fråga George Soros i stället så får vi svaret, då slipper vi tjafsa - om vem som låtsas kunna mest!


Detta kommer hända nu - marknaden kommer börja sälja kronor!
Finansmarknaden har nu fått upp ögonen för kronan på allvar. Nu vet man att Riksgälden är inne och agerar. Vad händer när kronan passerar USDSEK 8,77 kr, där kursen låg innan Riksgäldens besked om att man tagit ett bet på finansmarknaden?! Kommer RIksgälden att köpa mer kronor, eller ta en stop-loss? Min gissning är att man kommer köpa mer kronor! 

Detta var det dummaste Riksgälden kunde göra. Att köpa kronor i en redan svag situation.
Att dessutom berätta saken var ännu dummare, för nu vet finansmarknaden att Sverige är på väg att bygga upp en sårbar position igen - precis som då Riksbanken stödköpte kronor 1992.

Finansmarknaden kommer nu att börja vräka ut kronor då det nu plötsligt finns en köpare i den annars tunna kronmarknaden. Kronan är dock en struntvaluta för alla jordklotets medborgare utom för de som bor i Sverige, även om man tror att kronan på något vis är relevant.

Om alla kronor i Sverige skulle försvinna skulle ingen bry sig. Ingen.

 

Jag ringer Merkel och frågar!

-Frau Merkel, kent Sie Das Was Kalle Anka Krona, existieren nicht mehr?


Nepp, hon hade ingen aning.


 

USDSEK: Den tekniska analysen fick en köpsiganl nere vid 8 kr - som visade sig få rätt denna gång (diagram källa: Infront) USDSEK: Den tekniska analysen fick en köpsiganl nere vid 8 kr - som visade sig få rätt denna gång (diagram källa: Infront)

Teknisk analys
Rent tekniskt befinner sig USDSEK i en köpsignal sedan 8 kr nivån.

Den befintliga målkursen 8,80-10,50 kr står, och då har inte ens lågkonjunkturen börjat ännu.

Var tror ni vi har USDSEK om det blir lågkonjunktur?

Och hur agerar svenska Trixbanken när det bär av söderut, då man redan har styrräntan på -0,50 %?

Rent konkret: Dollarn är på väg upp genom 8,80 kr på allvar!


Rekommenderad läsning:
-Moodys kommer sänka Sveriges kreditbetyg på sikt!
-De senaste tekniska analyserna om USDSEK, på tasajtens finansblogg, klicka här!

 

Etiketter: usdsek

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln