TEKNISK ANALYS: Köpsignal i Ericsson - Huawei på väg att bannlysas från USA och Australien!

ERIC dagschart: På väg upp mot jämviktsnivån 78-82 kr, och vi har redan tidigare i veckan fått en köpsignal (diagram källa: Infront) ERIC dagschart: På väg upp mot jämviktsnivån 78-82 kr, och vi har redan tidigare i veckan fått en köpsignal (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Huawei på väg ur den Anglosaxiska världen?
Vi ser just nu större saker hända på 5G-marknaden.

De som följer tasajtens analyser vet att vi har en köpsignal på plats och att aktien rent tekniskt har signalerat för en uppgång mot jämvikts-priset 80 kr.

På den fundamentala sidan, vet via att Huawei just nu kämpar för sin överlevnad i Australien (något som jag tog upp för länge sedan i tasajtens marknasbrev), och att detta sannolikt är orsaken till den senaste uppgångsfasen i Ericsson.

Huawei har redan fått se sina utsikter grumlas i framför allt USA, men nu även i Australien, där hela marknaden nu börjar ifrågasätta vilken risk man utsätter sig för, angeånde spionage, då man använder sig av kinesisk utrustning.

Huaweis svar denna vecka blev att författa ett "snälla-släng-inte-ut-oss-brev" till politikerna i Australien, där man bland annat skriver att ett sådand beslut "inte skulle vara fattat på fakta".
Man påpekade även att "bannlysa" Huawei från Australien inte skulle vara i Australiens bästa.

Även USA har påpekat att Huaweis ägande är högst dunkelt.

Vad som är sant eller inte, spelar egentligen ingen roll eftersom varken Du som läser den dyng-blogg eller jag, är inte ute efter att lösa några världsproblem utan bara försöka vara tacksam för en krona eller två i Wasaskeppet!

Teknisk analys
Låt oss då titta på fakta (för omväxlings skull). Ericsson har de facto lyckats bryta ur sin rätvinkliga triangl och bara det är ett enromt styrketecken. Som jag ser saken ligger nu den köpsignal vi redan har fast, och vägen ligger öppen för en test av 78-82 kr-nivån.

Jag utgår från att Finans-Jesus sitter på ett plan på väg till Vita Huset för att ta en hamburgare och diskutera USA uppbyggnad av 5G med Donald Trump. Om Gardell har guts nog att ta upp telefonen, så tror jag faktiskt han får ett svar!

Varning - handla inte aktier (framför allt inte i Ericsson)
Små barn och omogna vuxna kan lätt sätta aktier i Ericsson i halsen. Handla inte aktier utan en vuxens sällskap, och använd för guds skull stop-loss. Riskera aldrig mer än -2 % av ditt kapital i någon enskild galen affärsidé, varken egen eller från denna vansinniga dyng-sajt!


Rekommenderad läsning:
-Andra inlägg om teknisk analys på tasajtens finansblogg!
 

Etiketter: eric

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln