Därför är SP500 på väg upp mot ett nytt All-Time-High!

Vinsterna per aktie för SP500 på årsbasis (diagram källa: Wall Street Journal) Vinsterna per aktie för SP500 på årsbasis (diagram källa: Wall Street Journal)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Vinsterna på rekordnivåer i USA!
Det går bra för USA just nu. Vinsterna stiger, och optimismen i näringslivet är på topp!

Det enda som håller marknaden tillbaka från att bokstavligen rusa upp i nättaket, är det hotande tullkriget med Kina och EU.

Dessa två dispyter kommer att lösas. EU och Kina kommer backa lite grann. Donald Trump kan nu säga att han "vann", EU och Kina kan fortsätta att få sälja stora mängder varor till USA.

Alla som är korta i marknaden kommer få det riktigt jobbigt att få in volym. 

Även fundamentalt finner vi att verkligheten stödjer ett positivt börsscenario. I diagrammet ovan (källa: Wall Street Journal), kan vi se att vinsterna befinner sig på väg upp mot nya rekordhöjder.

 

Diagram 2: Timlöner, ökning i % på årsbasis (källa: Wall Street Journal) Diagram 2: Timlöner, ökning i % på årsbasis (källa: Wall Street Journal)

Lönerna på väg upp - men under kontrollerade former?
Om vi tar en titt på lönerna i USA (se diagram nr 2 till höger) kan vi se att de visserligen stiger lätt, men fortfarande befinner sig på relativt låga nivåer, och under kontrollerade former.
 

SP500 dagschart: Marknaden på väg upp genom 2800 och detta kommer utlösa ett short-covering rally, och SP500 når enn nytt all-time-high inom kort (för den som tror på tekniska analys), diagram källa: SP500 dagschart: Marknaden på väg upp genom 2800 och detta kommer utlösa ett short-covering rally, och SP500 når enn nytt all-time-high inom kort (för den som tror på tekniska analys), diagram källa:

Teknisk analys - SP500 på väg upp mot nya rekord
Närmaste motståndet för SP500 befinner på det psykologiska 2800-nivån, där SP500 studsat två gånger.

SP500 är nu på väg igenom och därefter väntar ett rally upp till nya rekordhöjder.

Fattas bara annat.


Börsrally ända till 2020 - se utsagan från 2016!
Aktiemarknaden står inför fortsatt rally ända fram till 2020. Detta scenario skrev jag om redan innan USA:s president val, då jag förutspådde Donald Trumps seger (läs bloggen nedan, för den som orkar läsa mer dravel från tasajten):
16 SEPT 2016/ DONALD TRUMP VINNER PRESIDENTVALET I USA - SÅ GÅR DET FÖR BÖRSEN!

 

Juncker till USA för att lösa konflikten (källa: Nyhetsbyrån Direkt) Juncker till USA för att lösa konflikten (källa: Nyhetsbyrån Direkt)

EU skickar en förhandlare till USA
Förut pratade man (EU) om verdergällning med omedelbar verkan på Trumps Tullar, men nu verkar man äntligen ha tagit sitt förnuft till fånga, och i stället vill man förhandla. 


Sammanfattningsvis: Tullkriget blåser över och börserna rusar - SP500 stiger upp till nya rekordhöjder!
Disclaimer

Att handla aktier är extremt farligt. Denna blogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja något finansiellt instrument. Allt som skrivs på denna larviga blogg skall ses som okvalificerade gissningar. Om du vill handla aktier frågar du först din mamma om lov. Vi hoppas Jean Juncker får det riktigt roligt på Disney World!

 

Etiketter: sp500

Kommentera gärna:

 • NitrusOhm • 10 juli 2018 19:24:01
  Hej, hur kommer du fram till årtalet 2020? Nyfiken då jag själv mestadels läst om toppen nås 2018 hösten sedan ner?
 • Hej Nitrus! Tack för din kommentar!

  Varför just 2020? En mycket bra fråga!
  Ofta tendera marknaden att fortsätta i trendens riktning till decennium skiften. Det behöver inte nödvändigtvis bli just 2020.

  1929/1990/2000 osv...

  Notera att jag inte påstår att marknaden skall vända ned 2020, utan budskapet är bara stigande kurser fram till 2020 sedan får vi se.

  Som jag ser saken ur et längre perspektiv, får vi se stigande börs fram till 2024, men det kommer förstås rekyler på vägen!

  Inflationen är på väg upp över 3 % i USA och med 3 % infltion har vi aktiemarknaden +19 % för att hålla sig på "par". Det vill säga samma köpkraft (inflationsreglerat),

  Med andra ord. Stigande börs fram til 2024, men det kommer rekyler på vägen! Svårt förstås att sia om marknade så långt i förväg.


  mvh Per

  11 juli 2018 04:46:39

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln