Stor nyhet i USA: Utredning mot Hillary (deletade mail) leddes av en FBI-agent med ilska mot Trump!

Framsidan på Wall Street Journal idag Framsidan på Wall Street Journal idag

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

FBI-agent som leder utredning blir påkommen med
anti-Trump SMS

I dagens Wall Street Journal (gamla hederliga pappers-versionen), kan vi läsa om Peter Strzok, en FBI agent som skickat anti-Trump SMS och blivit påkommen.

Herr Strzok förhörs nu i kongressen om detta.


Varför är nu detta en stor nyhet? 

Förstoring från samma artikel (källa: Wall Street Journal) Förstoring från samma artikel (källa: Wall Street Journal)
Herr FBI-agent Peter Strzok var ledande undersökningsagent vid undersökningen av Hillary Clintons deletade mail, samt vid undersökningen om Trump haft samröre med Ryssland vid presidentvalet 2016 
Svar: Därför att denna FBI-agent var ledande undersökningsagent i fallet med Hillary Clintons tusentals deletade mail, som plötsligt försvann.

Denna FBI-agent vardessutom även ledande undersöknings-agent i utredningen om huruvida Donald Trump haft samröre med Ryssland i samband med Presidentvalet 2016.

 
Ordförnade för lagkomitén vill inte se SMS efter SMS fyllda med negativ skit riktad mot en av presidentkandiaterna (källa: Wall Street Journal). Ordförnade för lagkomitén vill inte se SMS efter SMS fyllda med negativ skit riktad mot en av presidentkandiaterna (källa: Wall Street Journal).

Fair Play - tiltad utredning?
Den fråga man skall ställa sig, vilket även Washingtons lagkommitée gör, är huruvida detta är lämpligt eller ej? 

Ordförande för lagkommitéen Bob Goodlatte (ljusblå kvadrat nedan), säger att han inte vill se SMS efter SMS fullproppade med tiltade åsikter emot en av USA:s presidentkandidater.

FBI-agenten själv Peter Strzok, som ansvarat för dessa ovan nämnda utredningar bedyrar dock att han under sina 26 år aldrig låtit sina personliga åsikter påverkar sina utredningar.

Upp till var och en att avgöra om man skall tro på Herr FBI-agent Peter Strzok.

Upp till var och en att avgöra om det är lämpligt att den som leder en utredning har negativa åsikter om en parten (presidentkandidaten) i själva utredningen.

Donald Trump har själv tidigare påtalat (se Trumps egna tweets) att dessa utredningar är tiltade och att utredningsgruppen bara bestått av Clintonvänliga agenter.

Vem som har rätt eller fel, får någon annan avgöra - fortsättning följer!

 

Kommentera gärna:

 • Anonym • 18 juli 2018 09:16:16
  Vad har detta att göra med trading/finans ? :)
 • Martin • 16 juli 2018 10:57:28
  I juli 2016 kom det till FBI:s kännedom att Ryssland höll på med inblandning och påverkan av amerikanska presidentvalet. Peter Strzok ledde den utredningen och om nu hans känslor för Trump hade påverkat hans professionella omdöme, så skulle han läckt de uppgifter som då pekade på ett samarbete mellan Trumps kampanj och ryssarna. I stället öppnade FBI utredningen mot Hillary igen tio dagar innan valet, efter valet lades utredningen ned. I dagsläget har Muellers utredning lett fram till åtal mot drygt 20 personer, 3 organisationer och 4 erkännande från personer kring Trumpkampanjen. Den här härvan är bara i början på sitt uppnystande och det är intressant att se hur mycket distraktioner som Trumptrogna republikaner tar fram för att försöka misskreditera Muellers undersökning. Det här var ytterligare en.
 • Hej Martin!
  Tack för din kommentar! Visst är Presidentkampanjen smutslig. Något som gäller båda sidor. Sannolikheten att ena sidan är mer ärlig än den andra är låg.
  Exempelvis framkom att Strzok hade diskuterat en eventuell seger för Trump med sin "väninna" so också var FBI-agent (jurist), och när denna påtalat att det fanns risk för att Trump skulle vinna; svarade FBI-agenten Peter Strzok: "will have to stop it!".

  Kongressen frågade Strzok vad han meande med detta.
  Strzok hade dock blivit instruerad att inte svara på några frågor.
  (Källa Wall Street Journal).

  Men visst hade Ryssarna hackat Demokraternas server.
  Det visst även Obama om. Han struntade dock i att ta upp saken.

  Att Ryssland skulle påverka valet är egentligen bara löjligt.
  På samma sätt som Putin skulle försöka påvekra vårt.
  Jag tror knappast Astrid i Falun bryr sig om vad Putin vill att hon skall rösta på för parti? Dessutom kan man undra - om Putin fick bestämma - vilket parti skulle ha då försöka få Astrid att rösta på?

  Men visst. Presiderntkampanjer är smutsliga!

  16 juli 2018 16:47:50

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln