TEKNISK ANALYS: Köparna är i majoritet i Fingerprint - kan aktiens målkurs på 100 % infrias?

FINGERPRINT dagschart: Köparna är i majoritet just nu, det är därför som aktien stiger. RSI vill inte lämna 70 och rent tekniskt innebär detta att säljarna är svaga (diagram källa: Infront). FINGERPRINT dagschart: Köparna är i majoritet just nu, det är därför som aktien stiger. RSI vill inte lämna 70 och rent tekniskt innebär detta att säljarna är svaga (diagram källa: Infront).

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Köparna i majoritet!
För den som tror på Tomtar & Troll, finns här möjligheten att ta del av en hoccus poccus analys, utan vetenskaplig förankring.

Precis de typer av analyser som många av dagens hedgefonder använder sig av, men som även kallas för "matematisk analys", eller "statistiskt arbitrage".

Fina ord.

Strunt samma om vi kallar detta för "teknisk analys" eller "spå i kaffesump". Låt oss nu diskutera fakta, som omväxlings skull.

Teknisk analys
Fingerprint befinner sig i en stigande sekundär trend = sant = fakta.
RSI-kurvan har stigit upp till 70-nivån = sant = fakta.
RSI-kurvan vill inte lämna 70-nivån utan klamrar sig envist fast på denna nivå = sant = fakta.
Detta innebär att köparna är i majoritet = sant = fakta.
Trots de höga RSI-värdet så faller inte aktiekursen ned nämnvärt = sant = fakta.
Därmed är säljarna just nu inte särskilt starka = sant = fakta.

Om köparna är i majoritet, och säljarna är svaga, 
då borde väl sannolikheten var högre för uppgång?

Den som tror på Tomten, finner i denna tekniska analys en teknisk stark aktie. Min helt galna bedömning kvarstår; att Fingerprint är på väg upp för att stänga igen gappet uppe vid 16 kr. Notera att det inte bara jag som är positiv till Fingerprint? Såväl VD som Styrelseordförande i Fingerprint köpte aktier i Fingerprint precis innan den tysta perioden för Q2 2018 påbörjades.

Om min bisarra gissning slår in - kommer Fingerprint att ha stigit över +100 % från det pris som gällde då jag började mumla i skägget (7,31 kr).

Upp till bevis!

Ps. Tänk på att professionella traders undviker att förlora mer än -2 % på någon enskild affärsidé. Något som innebär att de aldrig tar stora bets. Att ta hem vinst på vägen och flytta upp sin stop-loss till inköpskursen är en framgångsrik strategi som många professionella traders använder sig av - något som innebär att de kommer ut som vinnare väldigt ofta, även om aktiekursen skulle vända tvärt ned, samtidigt som de fortfarande är med om aktien skulle stiga ytterligare.


Gogogogogogogo!
För dig som är intresserad av Teknisk Analys finns följande intressanta länkar att klick på:
-Läs de senaste inläggen om teknisk analys på Fingerprint här på tasajtens finansblogg!

-Registrera din e-post adress här om du vill få ett mail nästa gång en galen blogg med horribla målkurser presenteras!


-Följ Per Stolt larviga kommentarer om börs och ekonomi och kåseri på twitter! (vi vill dock varna känsliga läsare, då det kan förekomma inlägg som kan vara sanna på denna plattform, det är därför här en åldersgräns på 18 år)

-Se vilka trades som Per Stolt själv gör, via TASAJTEN PRO, läs mer här! (på egen risk) 

-Lär dig mer om teknisk analys inne på tasajtens tekniska analys-grupp inne på facebook (gratis förstås). Klicka här för att gå med i gruppen!

-Lär dig mer om teknisk analys och trading i lugn och ro - köp Per Stolts bok om Daytrading med teknisk analys som beslutsunderlag, klicka här för att läsa mer om denna bok och för att se innehållsförteckningen!

-Lär dig mer om Candlesticks och hur du finner tydliga och träffsäkra köp- och säljsignaler - Köp Per Stolts nyutgivna bok om detta ämne. För att läsa mer om denna bok, klicka här!

-Abonnera på tasajtens tekniska marknadsbrev och få analyser till din mailbox varje dag innan öppningen, vid lunch samt innan stängningen. Läs först mer här om vad kalaset kostar (som en kopp kaffe på stan)!Disclaimer - Friskrivning
Köp gärna aktier i Fingerprint om du tror på tomten. Det du läser på denna finansblogg skall jämföras med fyllesnack i parken. Om du är så dum att du köper aktier i Fingerprint får du skylla dig själv. Tasajten och dess författare ersätter varken direkt eller indirekta förluster, eller uteblivna vinster på grund av att du tror på tomten och ser detta babbel som en rekommendation, vilket det på inget vis är. Det du läser på denna finansblogg skall inte ses som en rekommendation att varken köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Du som vill handla aktier frågar först din "goda man", din "mamma" eller går över till din granne Lennart (han kan allt!).

 

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln