TEKNISK ANALYS: Ännu ett nytt rally i Fingerprint +4 % idag också - Tomten hälsar!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Hoccus Poccus +4 % igen!
Den som tror på Magi och Tomtar & Troll blir belönad med ytterligare +4,35 % idag, efter att den tekniska köpsignal som identifierats i det utskällda bolaget Fingerprint fortsätter att expandera på uppsidan.


Teknisk analys
Aktien visade tydlig teknisk styrka och det enda vi egentligen behövde göra var att tro lite på Tomten och hans släde.

Teknisk analys är trots allt bara hoccus poccus. Eller som en förvaltare en gång sa:
-Tror du jag är bakom flötet, eller? Jag kan väl inte köpa aktier för 100 miljoner bara för att två linjer har korsat varandra!

Strunt samma. Upp till var och en att "tro". Antingen tror man på förra årets Nobelpristagare i ekonomi, som menade på att teknisk analys fungerar under vissa givna förutsättningar, eller så går man emot 400 års börsforskning, som startade på 1600-talet då världens första börs grundades i Amsterdam som ett resultat av att man vill kunna fördela riskerna som det Östindiska Kompaniet genomförde till bortre orienten. Denna resa tog trots allt 1 år för att komma dit - och ett år för att komma hem. Om man kom hem, vill säga...

Fotnot: Fingerprint har nu stigit +27,6 % sedan den tekniska köpsignalen på 7,31 kr. Därmed är det +72,7 % kvar till att vi träffar tomten på 100 %. Slut på meddelandet från CASHiiing AIRLINES (tasajtens flygbolag).


Sammanfattningsvis: Tomten tänker åka med sin släde upp mot himlen, han har magiskt stoff med sig som han sprider ut längs himla färden. Uppe på 16.000 meters höjd kommer renarna börja frysa och då måste han lägga på ett duntäcke på dem. Den tekniska analysen pekar på att Fingerprint är på väg upp mot 16 kr-nivån för att stänga gapet!


Rekommenderad läsning för dig som är intresserad av FINGERPRINT och TEKNISK ANALYS
-Läs de senaste inläggen om Fingret på tasajtens finansblogg, klicka här!
Disclaimer/ Tomtens friskrivning
Tomten hälsar att han brukar ta hem vinst på vägen då han tradar aktier från släden, samt att han även brukar flytta upp stop-lossen till inköpskursen på resterande del som han behåller. Tomten berättar också att han försöker undvika förluster som större än -2 %. Tomten säger också att det som står på tasajtens tokiga finansblogg inte skall tas på allvar, och att dessa bloggar aldrig skall ses som någon rekommendation att varken köpa eller sälja aktier.  

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

  • Anonym • 15 augusti 2018 10:05:04
    Målkurs 16 kr, de betyder att du stänger positionen om priset når dit. Eftersom vi har köpt aktier, gått "lång" säljer vi aktierna då. :)
    Eventuellt att man säljer lite före....
  • Lis • 14 augusti 2018 09:54:51
    Menar du att man ska sälja när den når 16?

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln