TEKNISK ANALYS: Fingerprint föll -3,16 % innebär det att köpsignalen är över?

FING dagschart: Säljarna klarade inte ens att stänga Fingret under gårdagens lägsta betalkurs, brukar aktien uppföra sig så då säljarna är i majoritet? (diagram källa: Infront) FING dagschart: Säljarna klarade inte ens att stänga Fingret under gårdagens lägsta betalkurs, brukar aktien uppföra sig så då säljarna är i majoritet? (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Rekyl i Fingerprint idag!
Efter en test av 13 kr-nivån igår, och en mindre tafatt test idag, föll Fingerprint tillbaka -3,16 % och stängde till 12,20 kr.

Teknisk analys
Visst fick vi se en sell-off idag, och en negativ stängning, men något sedvanligt säljtryck efter att en jämn krona fallit (12,00 kr i detta fall), fick vi inte se - och detta trots en annars negativ omgivning där Stockbörsen backade -0,87 %.

Granskar vi dagsdiagrammet lite närmare kan vi också se att Fingret stängde ovanför såväl 12 kr-nivån som ovanför gårdagens lägsta betalkurs (som var 12,11 kr).

Min bedömning är att detta skall ses som ett styrketecken, då jag vet hur Fingret skulle kunna ha uppfört sig i en baisse-formation. Den underliggande trenden är upp och säljarna lyckades faktiskt inte ens stänga aktien under gårdagens lägsta-nivå! Brukar Fingerprint verkligen uppföra sig så när säljarna är i majoritet?

Den som fortfarande tror på Tomten finner en allt jämt positiv teknisk analys, där den helt galna målkursen på 16 kr kvarstår - en målkurs som totalt sett ger alla barnen en riktigt stor julklapp om +100 %.

Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om teknisk analys på Fingerprint, klicka här!


Disclaimer - friskrivning
Att tro på Tomten eller vad som står på denna blogg kan vara lika farligt som att handla aktier. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla aktier för pengar är extremt riskfyllt och 
rekommenderas ej. Om du vill handla aktier frågar du först din granne Lennart om råd. 

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln