TEKNISK ANALYS: Fingerprint stiger - kvarstår den helt galna målkursen på +100 %?

FING dagschart: Den kanske allra mest underskattade strategin är att bara sitta på händerna och göra ingenting (medan inköpta aktier bara stiger). Diagram källa: Infront FING dagschart: Den kanske allra mest underskattade strategin är att bara sitta på händerna och göra ingenting (medan inköpta aktier bara stiger). Diagram källa: Infront

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint på väg upp!
Visst hade vi tur i Fingerprint. Precis efter att Tomten skrivit att det blivit en köpsignal så steg Fingerprint från 7,31 kr snabbt upp till 9 kr-nivån.

Här fick vi en ny köpsignal, och plötsligt började ordrar och positiv information att släppas, och aktien bokstavligen dunkade upp i nättaket!

Vilken tur!

Eller var det så att "marknaden kände till" att något var på gång?

Köpte inte ledande befattningshavare Fingerprint-aktier nere vid det som senare skulle visa sig vara en botten? Tog jag inte upp detta som ett av huvudargumenten?

Att ta rygg på insiders är väl knappast någon ny strategi?


När sedan aktien bryter motstånd efter motstånd, och utlöser teknisk köpsignal efter teknisk köpsignal, kan det väl knappast vara tur att aktien stiger.

Aktier stiger inte på grund av tur, utan på grund av att andra aktörer köper aktien (mer än vad säljarna har volymer).

Den som inte vill ta till sig detta resonemang, kan fundera över varför det nästan alltid kommer mer negativa nyheter (än positiv) i en aktie som befinner sig i en kraftigt negativ trend.

Nåväl, det finns inget rätt och inget fel. Alla måste finna sin egen metodik och marknadstro, och det bästa av allt - är att domaren är hård men rättvis. Marknaden är domare och avgör vem som har rätt. Resten är bara en parentes.
Om Fingerprint når målkursen 16 kr då fick Tomtens kaffesump rätt - strunt samma varför!
Om Fingerprint packar ihop och droppar ned till 0 då är bolaget i konkurs - kvar står då bara aktieägarna med tomma argument.Teknisk analys
Nog med nonsens. Låt oss nu titta på hur tomtens kaffesump ser ut - dags för Teknisk Analys!
Om vi granskar dagsdiagrammet ovan framgår två saker,

För det första så startade Fingret en rekyl nedåt från 13 kr-nivån
För det andra så har Fingerprint knappast fallit ned genom någon viktig nivå - aktien skapar därmed allt jämt högre toppar och högre bottnar.

Enligt kaffesumpen så betyder detta - hör och häpna: INGENTING!

Va! Ingenting?


 

Ovan: Ryan kör flygplanen som galningar, men i tid avgår deras plan - ibland kan helt enkelt inga nyhter vara positiva nyheter - som till exempel då man åker flygplan med Ryan Air! Ovan: Ryan kör flygplanen som galningar, men i tid avgår deras plan - ibland kan helt enkelt inga nyhter vara positiva nyheter - som till exempel då man åker flygplan med Ryan Air!

Därför är inga nyheter = Goda nyheter
Att analysen inte säger någonting är dock positiva nyheter, och hur inga nyheter kan vara positiva nyheter förstår vi när vi åker ett skakigt Ryan Air-plan till Barcelona. Visst är det skakigt, och flygstolen som är tillverkad av plast (eller är det frigolit?) skakar nästan lika mycket som Ericssons börskurs 2001 - men Ryan Air lyfter i tid och landar även i tid. 

Vad detta beror på kan jag förklara med denna bild:

Nåväl, varför är då inga nyheter goda nyheter?

Svar: Av samma orsak som då man inte erhåller några nyheter från Cockpit då man åker flygplan med Ryan Air.

Inga nyheter är helt enkelt goda nyheter då man åker flygplan!

Därmed kvarstår huvudscenariot med en kommande test av Tomtens helt bisarra målkurs på 16 kr, och en vinst om 100 % som nog ingen trodde på för några veckor sedan!

Kan verkligen tomtens kaffesump få rätt?


Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om teknisk analys på Fingerprint här på tasajtens finansblogg, klicka här!

Boktipset:
-Per Stolts bok om Candlesticks som publicerades precis! Lär dig finna tydliga köp- och säljsignaler! Läs först mer om vad detta är för bok, klicka här!
Disclaimer - friskrivning
Att tro på Tomten eller vad som står på denna blogg kan vara lika farligt som att handla aktier. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla aktier för pengar är extremt riskfyllt och 
rekommenderas ej. Om du vill handla aktier frågar du först din granne Lennart om råd.
 


 

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

  • Oskar • 14 september 2018 08:49:25
    Tack, bra analys å kul skrivet, log många gånger ;)

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln