TEKNISK ANALYS: Fingerprint inne i rekyl - är den tillfällig?

FING dagsdiagram: När rekylen kom till stan - efter rekylemn är avklarad förväntas Fingerprint ta fart uppåt igen! (diagram källa: Infront) FING dagsdiagram: När rekylen kom till stan - efter rekylemn är avklarad förväntas Fingerprint ta fart uppåt igen! (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

När rekylen kom till stan
Fingerprint steg upp till 13 kr, men här tog ångan slut. Köparna blev plötsligt osäkra om aktien kanske hade stigit för fort, och så fick vi se en fas av vinsthemtagning.

Teknisk analys
Många gånger får vi kanske som mest information då rekylen slår till, eftersom vi först då ser hur köpsidan klara av att suga upp de volymer som kommer ut - samtidigt som den egna sidan blivit svagare.

Av den rekyl vi nu sett från 13 kr, ned till 10 kr, kan man konstatera att rekylen blivit varken tydligt stark eller svag - givet att man tar hänsyn till att aktien stigit aggressivt från köpsignalen då 7,30 kr utlöstes.

Om vi tar en titt på RSI-kurvan kan vi se att denna responderade med en rekyl från 80 ned till 50, och här började nedgången att gå allt trögare. 

Sammantaget ser vi en normal rekyl efter en aggressiv uppgångsfas. Innebörden är helt enkelt att priset fortsätter i trendens riktning när denna rekyl är klar. Därmed kvarstår det positiva scenariot med en helt vansinnig idé om att Fingerprint skulle kunna stiga till 16 kr, och ge +100 % vinst!


För dig som vill lära dig mer om teknisk analys
- Gå med i den nyligen startade Facebook-gruppen "Teknisk analys och trading med tasajten", klicka här!Disclaimer - friskrivning
Att tro på Tomten eller vad som står på denna blogg kan vara lika farligt som att handla aktier. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla aktier för pengar är extremt riskfyllt och 
rekommenderas ej. Om du vill handla aktier frågar du först din granne Lennart om råd. 

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln