TEKNISK ANALYS: Kraftigare rekyl än väntat i Fingerprint - kan aktien komma igen?

FING dagsdiagram (diagram  källla: Infront) FING dagsdiagram (diagram källla: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Rekylfasen aggressivare än väntat
Fingerprint faller tillbaka efter att aktien toppat på 13,00 kr. Än så länge har därmed köpsignalen endast levererat +70 %, en bra bit ifrån de +100 % som förutspåtts.

I stället har aktien nu fallit tillbaka kring nivån för den andra köpsignalen.

Hur ser då aktien tekniskt ut nu?


Teknisk analys
Fingerprint befinner sig i någon typ av vinsthemtagningsfas, det kan vi alla se. RSI-kurvan faller dock inte fritt rakt ned, och detta kan innebära att aktien försöker stabilisera sig för en vändning upp. Den som följt tipset om att ta hem vinst på en del av positionen (då aktien låg högre), samt flytta upp stop-lossen till break-even har fortfarande vinst, även om den stora vinsten förstås är borta. Fingerprint finner nu stöd vid 9 kr-nivån och det är nu upp till marknaden att avgöra om en ny uppgångsfas skall ta vid.Disclaimer - friskrivning
Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Att tro på Tomten eller vad som står på denna blogg kan vara lika farligt som att handla aktier. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla aktier för pengar är extremt riskfyllt och rekommenderas ej.
 


 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln