TEKNISK ANALYS: +11% Rally i Fingerprint efter vinst Q3 - läs om bolagets mest underskattade fördel!

Fingerprints har vänt kurvorna uppåt! (källa: Fingerprints kvartalsrapport Q3 2018) Fingerprints har vänt kurvorna uppåt! (källa: Fingerprints kvartalsrapport Q3 2018)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Hurra - Vände till vinst!
Fingerprint släppte sin Q3-rapport och alla insider-köp som gjorts närmaste månaderna innan fick sin förklaring.

Bolaget vände den negativa trenden och Fingerprint visade åter igen en vinst , om än dock en liten sådan.

Mer viktigt är förstås att man har vänt riktning på kurvorna!

Positiva faktorer kommer öka resultatet
Fingerprint är nu redo för att växla över till nästa generation av biometrikort med lägre tillverkningskostnad, berättar bolagets VD Christian Fredriksson. Detta samtidigt som intäkter snart kommer att börja flöda in från smarta betalkort - lär innebära att bolagets resultat är på väg att stiga ännu mer. Fingerprints kostnadsbesparings-program har givit resultat och risken för en nyemission har nu sjunkit - då kassa stärktes rejält detta kvartal.

 

Fingerprints konkurrenter håller till i Kina Källa: Privata affärer 2016-02-24 Fingerprints konkurrenter håller till i Kina Källa: Privata affärer 2016-02-24

Fingerprints mest underskattade fördel!
Detta är förstås positiva nyheter, men det faktum och fördel som kanske har underskattats mesta är bolagets hemvist - Sverige! ett neutralt land (i alla fall officiellt) som inte stöter sig med någon.

Många amerikanare jag talat med har alla varit av uppfattningen att Sverige är ett "neutralt land". 

Vad har detta med Fingerprint att göra? Det har ALLT att göra med Fingerprint.

Det råder för tillfället en ökad misstänksamhet för spionage, där kineserna pekas ut som möjliga förövare. Som säkerhetsåtgärd, med argumentet better be safe than sorry - har de anglosaxiska länderna (engelskspråkiga länderna) börjat porta de kinesiska bolagen.

Detta ser vi mest tydligt nu inom 5G där ZTE och Huawei ligger brunt till.

Som jag ser saken så gäller även detta Fingerprint, och framtiden inom biometrikort och säkerhet. Inloggning via biometriska kort kommer i framtiden att bli en självklarhet och en standard på allt! Bilar, lastbilar, vapen, flygplan, datorer, kreditkort, smartphones - ja till och med leksaker!

Nästa stor grej är leksaksbranschen. Förstå hur många små snorungarna som vill ha en liten dagbok och annat strunt, som man loggar in med via tumavtrycket! (som om dagens 7 åringar inte redan har en smartphone i fickan för 8.000 kr!). Ugh.


 

Vem vill beställa varar från Kina? (källa: SR) Vem vill beställa varar från Kina? (källa: SR)

Fingerprints konkurrenter finns i Kina (och Taiwan)
Nu till sak. Fingerprints konkurrenter befinner sig i Asien och framför allt i Kina (Goodix - se bild ovan). Det skulle inte förvåna mig om ordern från ett av jordklotets största bolag GOOGLE lade sin order till lilla Fingerprint i lilla Sverige endast av en orsak - Fingerprint är inte ett kinesiskt bolag!

Egentligen spelar det ingen roll om Kina planterar spionchip i elektronik eller inte. Det räcker med att inköpare och marknaden tror det - för att misstankarna skall börja få verklig effekt på de köporders på biometrikort som placeras på de fyra stora företagen inom biometrikort.

Vilka är då de största tillverkarna av biometrikort? Svar: Ett litet skitbolag från Sveriges framstjärt - Göteborg, och två stycken ivriga kinesiska high-tech bolag samt ett från Taiwan.

De fyra stora volymaktörerna inom biometrikort:
Fingerprint cards (Göteborg, Sverige)
Goodix (Shenzhen, Kina)
Silead (Shanghai, Kina)
Egistech (Taipei, Taiwan)


Min bedömning är att Fingerprint ligger bäst rustade för framtida orders, där ursprungsland är av allt större betydelse!


 

Men alla negativa "skriverier" om Fingerprint?
Är det inte lustig hur mycket skit Fingerprint får i media, i förhållande till alla andra bolag som ingår i OMX som håller på riktigt fula saker. Förekom inte korruption inom Ericsson? Fälldes inte Telia för lite ljusskygg verksamhet. Fick inte Skanska största straffboten som kan tilldelas för gift i Hallandsåsen? vad sysslar Nordea med?

Var är häxjakten på Telia? Skanska? Ericsson? Nordea? 

Vilket hyckleri.

Fingerprint är inte på något vis varken mer eller mindre ärligt eller oärligt bolag än något annat OMX-bolag.

Som tur är handlar vi aktier och då spelar religion och politik ingen roll. i alla fall inte då aktiekursen stiger eller faller.

Vad är Din åsikt om saken? 

FING dagsdiagram: Gogogogogogogo! FING dagsdiagram: Gogogogogogogo!

Teknisk analys
Nog med bullsh#t. Vad säger Domaren?
- den hårda men rättvisa finansmarknaden!

Att argumentera är bara lönlöst. Marknaden belönade Fingerprint med +11,67 % för deras insats med att vända förlust-kvartal till vinst-kvartal!

Rent teknisk befinner sig aktien i en köpsignal med målkursen 16 kr i första hand. På längre sikt 32 kr.

Aktien har brutit upp genom sin fallande platå-trend och i går fick vi se hur aktien tog fart mot sin målkurs genom att bryta upp genom kanaltaket i sekundärtrenden.

RSI-kurvan pekar aggressivt uppåt och befinner sig över neutrala 50. Alla som har gjort sin tekniska hemläxa vet att detta är ett positivt tecken (dvs att köparna är i majoritet).

Sammanfattningsvis: Fingerprint har vänt skutan och är både fundamentalt och tekniskt positiv! Denna tes bekräftas av att ett av världens allra största globala företag GOOGLE valde lilla sketna Fingerprint! samt att aktien stiger upp genom motstånd efter motstånd! Den tekniska målkursen 16 kr och målområdet 12-18 kr kvarstår!

Gogogogogogogogo!


Rekommenderad läsning:
-De senaste inlägg om teknisk analys på Fingerprint på tasajtens finansblogg, klicka här!
http://www.tasajten.se/i/t27623555/fing


Stort grattis till dig som följer tasajtens finansblogg!
Du som har följer tasajtens finansblogg har gjort ett mycket bra val!
Tasajtens finansblogg är idag Nr 1 bland alla finansbloggar på Google!
(googla sökordet "finansblogg" får du se!)


Disclaimer - friskrivning
Var inte lika naiv som alla andra. Tro inte på allt du läser. Framför allt inte på det du läser både en oseriös blogg på internet.
Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Detta inlägg skall inte ses som en rekommendation att vare sig köpa eller sälja finansiella instrument. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv.

 

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln