TEKNISK ANALYS: Fingerprint visar teknisk styrka - på väg upp mot 16 kr!

FING B intradaychart: Uppgång efter att bolaget vänt till vinst i Q3 (diagram källa: Infront) FING B intradaychart: Uppgång efter att bolaget vänt till vinst i Q3 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint vände kvartalsförlust till kvartalsvinst i Q3 2018 och marknaden steg som bekant kraftigt redan dagen innan rapport. 

De som sett ett antal rapporter veta att detta mönster generellt sett är ett positivt tecken, och det blev inget undantag denna gången heller.

För att läsa mer om detta fenomen se föregående inlägg på tasajtens finansblogg (se länk nedan):

2018-10-25 11:23 
TEKNISK ANALYS: Fingerprint visar styrka inför morgondagens rapport - vad innebär det?

Marknaden håller just nu på att processa informationen, och under tiden fortsätter insiders att köpa aktier i FINGERPRINT.

Rent värderingsmässigt (jämfört med innan Q3) så har sannolikheten för både konkurs och nyemission sjunkit. Därmed så pekar kurvorna uppåt just nu. Att man inom kort kommer övergå till nästa generations biometrikort med lägre tillverkningskostnad kommer självklart bidra till att Q4 -Q1 kommer få vinsten att stiga.

Därtill fick vi se hur Fingerprint fick viktiga orders från ett av världens ledande företag Google. Vad ordervärdet uppgår till spelar i sig mindre roll -  att detta är en viktig referensorder behöver knappast ens diskuteras. Den viktigaste frågan man kan ställa sig här är förstås - vilka typer av order kan komma i framtiden från Google?

Vad är det som säger att inte Google inte i framtiden ger sig in i banking, och ger ut kreditkort? Allt är möjligt. Om så sker är frågan om en miljardorder hamnar hos kineserna eller Fingerprint?

Spekulation diskussion förstås.

 

FING B dagsdiagram: Tekniskt styrka efter att aktien brutit flera viktiga motstånd (diagram källa: Infront) FING B dagsdiagram: Tekniskt styrka efter att aktien brutit flera viktiga motstånd (diagram källa: Infront)

Teknisk analys
Det är som vanligt lönlöst att argumentera. Marknaden avgör vem som får rätt och vem som får fel. 

Att "ekonomisk demokrati "gäller, där en krona är en röst, är ett faktum. 

Om det är rättvist eller inte är förstås en ideologisk fråga.

Alternativet är som bekant att de som inte har någon finansiell risk har samma rätt att bestämma som de som har risk.

Tänk en bolagsstämma där alla har (en) röst (rösträtt) oavsett om man äger aktier i bolaget eller inte.

Vore faktiskt lite roligt när jag tänker på saken. Jag skulle omedelbart besöka OLW och Staropramen och lägga en motion om krav på gratis chips och öl till folket!

Fingerprint har stigit upp över såväl sin fallande trend som det lätt stigande platå-taket. detta är ett tekniskt positivt tecken.
Aktien har en befintlig köpsignal på plats med målkursen 16 kr, med målområdet 12-18 kr. 

Den senaste köpsignal den 22 oktober (kurs 8,73 kr) utvecklas enligt plan. Aktien har stigit +16 % sedan dess.
Se inlägg på tasajtens finansblogg, nedan:

TEKNISK ANALYS: KÖPSIGNAL I FINGERPRINT - MÅLKURS 16 KR!
FING: 8,73 kr
2018-10-22 10:24 Sammanfattningsvis: Den tekniska analysen är positiv och Fingerprint är på väg mot 16 kr!

Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om teknisk analys på Fingerprint på tasajtens finansblogg, klicka här!


Disclaimer - friskrivning
Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla aktier för pengar är extremt riskfyllt och rekommenderas ej. 


 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln