TEKNISK ANALYS: Fingerprint rusade +18 % igår, gäller nu?

FING B intrday: Short squeeze (+50 % på en vecka från 8 kr till 12 kr), diagram källa: Infront FING B intrday: Short squeeze (+50 % på en vecka från 8 kr till 12 kr), diagram källa: Infront

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint rallade +18 %
Fingerprint rusade iväg +18 % igår och alla pessimister inklusive UBS välte kaffe-sumpen i knät, när vi alla satt som bäst med att försöka spå framtiden i denna volatila aktie.

UBS satte sälj på aktien, dagen innan och deras kunder som sålde aktien fick rea bort dem till marknaden som sög upp dem som en Riksbankschef suger i sig 1,5 liter Loka (på en minut eller ett kort möte).

Det jag tycker man kan ta fasta på är att alla eventuella "blankningscase" är över.

I alla fall ur ett statistiskt sannolikhetsspel. En kort position har inte högre sannolikhet att bli en vinnare på 3-12 månaders sikt.

Alltså har alla bets med en kort position en negativ edge! och innebörden är att den som går kort 100 gånger i liknande case kommer att komma ut som förlorare.

Av detta följer: Korta aktörer måste stänga sina korta bets (genom att köpa tillbaka blankade aktier).

När de korta aktörerna byter fot och börjar köpa, slås dessa köporders ihop med alla fyndköpares orders och resultatet blir att "alla" ligger på köpsidan! Aktien rusar fruktansvärt!

Det var det vi såg igår. +18 % för ett bolag som ingår i OMX-index är inte helt vanligt.

Men vänta nu ett tag! För varje avslut som görs, krävs inte då både en köpare och en säljare? Hur går det ihop om "alla" ligger på köpsidan?

Svar: De avslut som görs till högre priser, består på "säljsidan" av traders som tar hem vinst på sina långa positioner intraday.
Så håller det på dagen lång tills aktien stänger +18 %.

Vilken härlig köpsignal!

Stort grattis till alla som trodde på Tomten och hans fåniga tekniska analyser baserade på spå-i-kaffe-sump!

 

FING B: Getting a little bit crazy - very soon (mot 16 kr och +100 %), diagram källa: Infront FING B: Getting a little bit crazy - very soon (mot 16 kr och +100 %), diagram källa: Infront
Teknisk analys
nog med skryt och bullsh#it. Nu över till betydligt viktigare saker. Vad gäller nu!?

RSI-kurvan stiger och har fortfarande gott om utrymme upp till 70-80 och rent tekniskt har aktien gjort en högre topp, allt detta tillsammans med den +18 procentiga uppgången igår, bekräftar att Fingerprint befinner sig i ett ny positiv trend!

Eftersom det inte finns något case längre för att gå kort i Fingerprint kommer aktien fortsätta upp vare sig UBS vill det eller ej.

Låt oss titta på de positiva aspekterna i Fingerprint igen:
-Flera i styrelsen köper som galningar!
-Viktigt order från ett av världens största företag i USA!
-Fingerprints kinesiska konkurrenter på väg att bli "portade"!
-Bolaget vänder förlust till vinst!
-Växlar nu över till biometrikort med lägre tillverkningskostnad!


 
Vid tidens begynnelse sa tomten förstås "gogogogogo", alla trodde tomten sa detta till sina renar, men han syftade förstås på sin posse! Vid tidens begynnelse sa tomten förstås "gogogogogo", alla trodde tomten sa detta till sina renar, men han syftade förstås på sin posse!

Befintlig analys står - på väg mot 16 kr!
Min bedömning är att Q3 kommer visa ännu större vinst. Kostnadsbesparingsprogrammet fortsätter att sänka kostnaderna och likaså kostnaderna för nästa generations biometrikort (enligt VD).

Det är upplagt för revansch för det enda storbolaget av 4 som inte kommer från ett "Kina" (Taiwan) som blir allt mer utestängda från allt fler chip-marknader.

Befintlig teknisk spå-i-kaffe-sumps-analys (även så kallad TA) står: Fingerprint är på väg att stänga gappet på 16 kr, och därefter väntar fortsatt uppgång mot 32 kr på längre sikt!

Gogogogogogogogo!

 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln