TEKNISK ANALYS: Nytt rally i Fingerprint +6 % här kommer fler argument för fortsatt uppgång!

FING B: Med hjälp av lite kaffe-sump fick vi fram följande hoccus-poccus-tekniska-humbug-köpsignaler (diagram källa: Infront) FING B: Med hjälp av lite kaffe-sump fick vi fram följande hoccus-poccus-tekniska-humbug-köpsignaler (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Nytt rally i Fingerprint - aktien steg ytterligare +6,5 % idag!
Fingerprint fortsätter att underkasta sig de friamarknadernas regler.

Om köparna är större och starkare än säljarna då går aktiekursen upp.

Idag fick vi se hur Fingerprint fortsatte vidare uppåt +6,5 % med en stängning nära dagshögsta. 

Det man skall ha klart för sig är att risken har sjunkit i bolaget sedan aktien testade 13-blankt vid förra testen. Bolaget visar nu vinst och kassaflödet bidrog positivt!

Innebörden - allt annat lika - är att aktien kommer bryta upp över 13 kr inom kort! I alla fall om man skall tro på spå-i kaffe-sump, även kallat oseriöst hoccus-poccus-teknisk-analys. Kanske har kritikerna rätt. kanske inte. Vem avgör? Den som skrivit analyserna är dock knappast rätt person att avgöra saken. I diagrammet ovan kan vi se de fyra senaste köpsignalerna. Orsaken att inga säljsignaler aviserats är helt enkelt därför att de fundamentala signalerna som skickats ut sedan sommaren har tolkats som positiva.

Spelar det någon roll om det har blivit liv i omsättningen igen?
En intressant fråga är - var hade Fingerprint handlas om oktober-baissen inte slagit till, och det i stället hade varit hausse!
Hade vi haft Fingerprint i 16 kr då? 18? 32 kr?

För bara några månader sedan riskerade Fingerprint att åka ur OMXS30-index (om nedgången i omsättning hade fortsatt). Att en aktie får komma med i OMX-index innebär som bekant enorm uppgång då alla fonder måste köpa in hundra-tusentals aktier i sina fonder, men när en aktie åker ur OMX - då blir det förstås tvärtom! Alla fonder skall då ut med sina aktier!

Som jag ser saken har det spekulerats i att detta på sikt skulle komma att ske - dvs att Fingerprint förr eller senare skulle få lämna OMX, och många har sålt aktier i bolaget av just denna orsak/spekulation.

Nu ser vi stigande pris och trading-omsättningen är tillbaka och sannolikheten för att Fingerprint skall lämna OMX-index har nu sjunkit rejält. Något säger mig att många aktörer som sålt eller legat underviktade i Fingerprint nu måste börja fylla på sina fonder igen.

Problemet är bara att volymerna inte längre finns där. Nu vill plötsligt "ingen" (få) sälja!

Teknisk analys
Igår konstaterades att edge för att hålla en kort position (eller ligga underviktad i detta OMX-bolag), inte längre har en positiv edge. Idag konstaterar vi att sannolikheten för att ett bet i att Fingerprint skall få lämna OMX skall bli vinstgivande - har sjunkit rejält! Inte heller detta case har längre positiv edge. 

Detta lilla faktum gör att hur man än vänder och vrider på utbud och efterfråga, så köparna större och starkare än säljsidan.
Med hur mycket är egentligen ointressant - men visst, vill man mäta övertagets exakta storlek är det väl bara att läsa av kursutvecklingen i chartet? +18 % ena dagen - rekyl 2% - och sen bär det av upp i nättaket igen! (+6,5 % idag).

Tomten tittar ned i sin kaffe-sump och denna säger att Fingerprint bryter upp genom 13 kr inom kort och att vägen då ligger öppen för ett kommande test och en stängning av gappet på 16 kr. Den positiva analysen står därmed. På längre sikt säger Tomten att allt kan hända! Den tekniska analysen utesluter inte en test av 32 kr längre fram - men sannolikheten för en sådan test är än så länge för svår att ens bedöma.

Nu säger Tomten att man skall vara nöjd med en julklapp i taget! 

Stort tack för att du följer tasajtens finansblogg!Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om teknisk analys på Fingerprint på tasajtens finansblogg, klicka här!Disclaimer - friskrivning
Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt.

 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln