TEKNISK ANALYS: Fingerprint har stigit +42 % sedan köpsignalen på bara 10 börsdagar - därför skall aktien stiga mer!

FING B dagschart: Analaysen från den 22 okt 2018 - där Fingerprint fick köpsignal på 8,73 kr (diagram källa: Infront) FING B dagschart: Analaysen från den 22 okt 2018 - där Fingerprint fick köpsignal på 8,73 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint har stigit +42 % på 10 börsdagar sedan köpsignalen då kanaltaket bröts!
Fingerprint befinner sig i en run-away-market efter den positiva Q3-rapport som bolaget släppte fredagen den 26 okt 2018.

Marknaden gick i förväg denna gång och aktien utlöste en teknisk och fundamental köpsignal redan innan rapporten på 8,73 kr (se tidigare publicerat inlägg den 22 okt 2018).

Marknaden gav tydligen den tekniska spå-i-kaffe-sumps-tekniska analysen rätt denna gång, och hissade upp aktien till 12,45 kr idag.

 

Tomten säger att +42 % är "hyfsat ok" med tanke på att det bara gått 10 börsdagar.

Teknisk analys
Fingerprint befinner sig nu i en aggressiv positiv trend, och det strömmar in mängder med långtids-orders, som exempelvis "köp 5.000.000 aktier under en månads tid".

Dessa typer av orders är de enda som kan få en aktie att rusa på detta viset utan rekyl. Tro mig.

Traders är marknadsneutrala ur det längre perspektivet, eftersom de måste sälja sina aktier och återgå till neutral balans förr eller senare (men visst kan traders få en aktie att röra sig fortare och en längre sträcka, men inte stanna på dessa nivåer om inte fonder och förvaltare hakar på).

Det är just nu lägre ovisshet och risk i Fingerprint än sist aktien testade 13 kr, och detta innebär att aktien till mycket hög sannolik kommer att bryta igenom 13 kr nästa vecka. framför allt då vi rent tekniskt kan se större aktörer komma in i marknaden med både stora och långsiktiga köporders! 

Lägg då därtill att utsikterna för att Fingerprint skulle åka ur OMX - nu är mycket små. Detta är inte inprisat fullt ut - utan tvärtom, så finns fortfarande bets på att aktien skall åka ur OMX (dvs genom korta positioner), och dessa korta positioner börjar nu blir dyra att köpa tillbaka.
 

UBS satte sälj-rekommendation men marknaden är positiv till aktien!

Den som har idéer om att sälja sina aktier i Fingerprint, kan först begrunda UBS:s nedgradering av Fingerprint till "SÄLJ".

De kunder som följde UBS:s råd fick se hur aktiemarknaden omedelbart sög upp deras aktier på ett kick, och därefter fanns "bara" köpare bevisligen kvar i marknaden.

Detta är sålunda en bekräftelse på att köparna är på plats.

 


Jag hör nu att Tomten ropar i sin telefon från Nordpolen :

-Rent tekniskt innebär detta att huvudscenariot kvarstår med en kommande test av 16 kr som minimum, och en möjlig framtida test av 32 kr. För dig som vill läsa om fler tekniska köpsignaler - och få analys flera gånger om dagen på OMX
-Teckna ett abonnemang på tasajtens tekniska marknadsbrev, läs först mer - klicka här!
Disclaimer - friskrivning
Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt.

 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln