TEKNISK ANALYS: Bitcoin - och volatiliteten som försvann!

BITCOIN dagsdiagram: Sjunkande volatilitet sanna mina ord! (diagram källa: IG) BITCOIN dagsdiagram: Sjunkande volatilitet sanna mina ord! (diagram källa: IG)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Volatiliteten som försvann
Det var ett tag sedan vi tittade till Bitcoin - Cryptovalutornas Moderskepp! Därmed inte sagt att den är bäst i test - det var dock den första riktigt stora!

Om vi granskar diagrammet närmare finner vi att vi knappast missat någonting. Bitcoin handlas mitt i spannet 6000-7000 under obefintlig volatilitet.

Teknisk analys
Detta brukar normalt sett innebära att befintlig "senaste" rörelse skall motrekyleras, vilket i detta fall skulle innebära en kommande upprekyl. Bitcoin kommer trots allt från 20.000-nivån (så när som på några tick). De som följt tasajtens inlägg om Bitcoin vet att jag satte hysteriska målkursen på 25.000 dollar, men missade! Ugh! Den tekniska analysen gav dock mängder med köpsignaler från 5.000 hela vägen upp.

Uppfyller kanske inte BITCOIN kraven för tradingvänlig finansiella instrument? Det vill säga, att de skall vara:
1: Volatila
2: Omöjliga att värdera korrekt


Man kan lugnt säga att Bitcoin uppfyllde dessa krav med råge! Men nu då? Ser vi någon volla nu?
NOPE!

Bitcoin är just nu tekniskt neutral, men skenet bedrar - det enda vi kan säga om lågvolatila perioder är att de följs av högvolatila (citat: Larry Williams, världskänd trader i USA - kan rekommendera alla hans böcker för den som vill lära sig mer om trading!).


Teckna abonnemang och få teknisk OMX-analys tre gånger om dagen!
Vill du få teknisk analys på OMX tre gånger om dagen (före öppning, innan lunch och innan stängning), teckna ett abonnemang på tasajtens tekniska marknadsbrev, för att läsa mer om vad som ingår och se priser - klicka här!

 

Etiketter: bitcoin

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln