TEKNISK ANALYS: Fingerprint på väg upp genom 13 kr - fundamentalt värd 19 kr!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Allt närmare 13 kr - det luktar genombrott!
Fingerprint närmar sig nu föregående topp på 13 kr-nivån. Med i bagaget har aktien en "högre" botten. Den senaste botten noteringen skedde kring 8 kr-nivån, vilket var högre än föregående botten kring 6 kr. 

Den som gjort sin tekniska analys-hemläxa vet att detta innebär att sannolikheten är hög för att vi kommer få se en genombrott av 13 kr.

Lägger vi då därtill alla insider-köp, en kvartalsrapport som vänt till vinst, samt viktiga orders (som inte fanns vid föregående test av 13 kr), då har vi ett givet uppgångscase!

Ett case som startade den 22 oktober här på tasajtens finansblogg då Fingerprint stod i 8,73 kr

TEKNISK ANALYS: KÖPSIGNAL I FINGERPRINT - MÅLKURS 16 KR!
FING (8,73 kr)
2018-10-22 10:24


Då skall vi inte heller glömma spådom-i-kaffe-sump eller mer känt som "Teknisk Analys". 


Teknisk analys
Vad säger då kaffesumpen just nu om Fingerprint? Den som följer kursrörelserna intraday har säkerligen noterat att så fort aktien droppar ned - så rekylerar den genast upp med en obehagligt hög hastighet. Fråga UBS som satte sälj får du se om de håller med om att det går undan på uppsidan.

Kaffe-sumpen pekar på att det är köpare som försöker skapa nedgång för att kunna köpa "billigare", men då det finns köpare i marknaden så stiger bara aktien ännu mer - och man måste då köpa ännu mer aktier för att komma tillbaka på noll.

Tittar vi på RSI-kurvan finner vi att denna planar ut kring höga 70 - vilket är ett typiskt styrketecken! Den som inte tror mig, spolar tillbaka bandet och tittar på hur Fingerprint uppför sig i baisse, om nu RSI ens orkar upp till 70 då. Slutsatsen är att köparna finns där och de försöker nu vänta på en rekyl, som inte kommer att hända.


 

FING B: Endast de som köper först får några aktier innan Fingerprint bryter 13 kr (diagram källa: Infront) FING B: Endast de som köper först får några aktier innan Fingerprint bryter 13 kr (diagram källa: Infront)

Snart bryts 13 kr och då blir det rally!
Kaffesumpen säger att priset kommer stiga upp genom 13 inom kort, och endast de som köper först kommer att få aktier under 13 kr.

När 13 kr bryts ligger vägen fri för ett uppgångs-rally till 16 kr.

"...That's one small step for HEDGEFUNDS, one giant leap for "Private Investors"...

När 13 kr bryts ligger vägen fri för ett explosivt uppgångs-rally till 16 kr.Fundamental "gissa-i-stjärnorna" Analys - Vad kan vi förvänta oss av Q4, vad är ett rimligt antagande?
Som tidigare nämnt finns inte längre rätt odds för ett bet på kortsidan. Sannolikheten att aktien står högre efter nästa kvartalsrapport då kostnadsbesparingsprogrammet fortsatt att verka, samt övergången till mer nästa generations biometri-kort som har en lägre tillverkningskostnad, kommer - som jag ser saken - öka resultatet ytterligare på den positiva sidan. 

Hur skall aktien värderas då? Från en negativ multipel med fokus på omsättning - till fokus på tillväxt?
Om Fingerprint kan tjäna 150 mkr på kvartalet hamnar årsvinsten på 600 mkr. Med en vinstmultipel på 10x landar vi på ett börsvärde om 6 miljarder. 

En liten vinst gör aktien värd 19 kr
Detta kan jämföras med dagens börsvärde om 3,8 miljarder. Omräknad skulle detta motivera en börskurs om 19,30 kr.
Hoccus Poccus Magi blir verklighet!

Fundamental analys i kombination med Teknisk Analys och Spå-i-kaffesump är oslagbar. Fråga vilken förvaltare som helst får du se!Det behövs knappast påtalas att riskerna i denna aktie är enorm. Professionella Traders har aldrig stora bets på.Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt.


 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln