TEKNISK ANALYS: Fingerprint - därför är momentum negativt!

FING B dagsdiagram: RSI faller, något som pekar på att nedgången inte är klar (diagram källa: Infront) FING B dagsdiagram: RSI faller, något som pekar på att nedgången inte är klar (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Säljarna befinner sig bevisligen i majoritet!
Fingerprints aktie har skapat en tydlig stigande trend om man ser till de senaste månaderna med start från 6 kr-nivån.

Men just nu faller dock aktien efter en studs i kanaltaket, och den som tror på vidlyftiga bisarra spå-krafter från en svunnen tid innan man ens uppfunnit "aktien" i början av 1600-talets Amsterdam, finner att RSI faller - något som rent teknisk innebär att sannolikheten för uppgång är mindre än 50 %.

 

FING B vecko-diagram FING B vecko-diagram

Om vi byter till vecko-diagrammet (varje sticka är en vecka), kan vi se att även detta diagram är tekniskt negativt då aktien gjort Larry Williams klassiska tekniska säljsignal "smash"!

FING B månadsdiagram (diagram källa: Infront) FING B månadsdiagram (diagram källa: Infront)

Zoomar vi ut läget ytterligare finner vi ett stjärnfall (shooting star), som enligt candlestick är en negativ formation.

Vi kan se att den långa "svansen" på uppsidan är ett "varningstecken".

Sammantaget innebär detta att den tekniska hoccus-poccus analysen är negativt tiltad, och att huvudscenariot är att marknaden överreagerar och röker ut svaga händer, via ett nedställ till 8,50-10,20 kr.

Upp till bevis!Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. 
 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln