TEKNISK ANALYS: Fingerprint på väg upp mot 16-20 kr, detta innebär avtalet med Feitian!

Idag meddelar Fingerprint ett samarbete Feitian och får tillgång till en stor marknad för betalkort. Idag meddelar Fingerprint ett samarbete Feitian och får tillgång till en stor marknad för betalkort.

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Samarbetsavtal med Feitian
Fingerprint har en hel del att bevisa. Det tror jag vi alla är överens om. 

Det ser dock onekligen ut som om saker och ting går åt rätt håll för Fingerprint just nu!

Idag meddelade Fingerprint ett samarbetsavtal med kinesiska FEITAN.

Men hur stort detta avtal är, vet inte ens Göran Persson eller hans låtsas-bror GW.


Marknaden för UNION PAY är dubbelt så stor som VISA
I den kommande marknaden för Fingerprint-sensorer ger detta Fingerprint tillgång till en marknad som är nästan dubbelt så stor som VISA-korten, estimerad till 7.4 miljarder betalkort år 2020. Om Fingerprint som är marknadsledande inom denna sektor (enligt bolagets VD), kan ta 20 % då pratar vi om 1,4 miljarder sensorer år 2020 (bara för UNION PAY). Klarar Fingerprint detta? Hur mång kronor tjänar Fingerprint per sensor? Räknar vi med VISA och Mastercard kan vi addera nästan lika mycket till.

Fingerprint värd 19 kr per aktie om bolaget kan tjäna 150 mkr per kvartal
Om man räknar försiktigt på Fingerprints "fundamentala" potential och utgår från att bolaget kan tjäna 150 mkr per kvartal någon gång i framtiden (600 mkr per år).

Med en multipel om 10x skulle detta ge en FÖRSIKTIG värdering på 6 miljarder. Knappast utmanande för ett marknadsledande bolag inom tech-branschen! Omräknat i börskurs skulle detta ge 19,48 kr/ aktie.

Detta kan jämföras med dagens kurs kring 11,20 kr.

Räknar vi på att bolaget skulle tjäna 250 mkr/ kvartal, stiger multipeln till 16x. Då skulle en mer utmanande värdering hamna på 51,96 kr per aktie

Fotnot: All-Time-High för Fingerprint är 136,40 kr.

 

FING B dagsdiagram: Den som tror på tomten finner en hoccus poccus målkurs kring 16-20 kr (diagram källa: Infront) FING B dagsdiagram: Den som tror på tomten finner en hoccus poccus målkurs kring 16-20 kr (diagram källa: Infront)

Teknisk hoccus-poccus Analys
För den som tror på Spådom-i-kaffe-sump, eller teknisk analys - trots alla varningar, finner att den underliggande trenden är positiv, och att Fingerprint har tagit fart upp mot 16 kr för att stänga sitt senaste "gap".

RSI-kurvan vill inte falla ned under neutrala 50 och det är ett tekniskt styrketecken.

Per definition befinner sig Fingerprint i en teknisk köpsignal, och 
huvudscenariot är att Fingerprint bryter upp genom kanaltaket, och ser man på! då hamnar målkursen på 16-20 kr. Väldig nära den fundamentala värderingen på 19 kr.

Nog med bullshi#t nu.
Upp till bevis!

Gogogogogogo!Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna oseriösa blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt.  

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln