TEKNISK ANALYS: Fingerprint inne i köpsignal, upp +11 % hittills! 

Nyhetsflash (källa: Nyhetsbyrån Direkt, Sveriges främsta nyhetsbyrå inom Finans) Nyhetsflash (källa: Nyhetsbyrån Direkt, Sveriges främsta nyhetsbyrå inom Finans)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint går från klarhet till klarhet - tar order efter order!
Mycket snack och begynnande verkstad.
Fingerprint avancerar framåt på alla plan inom biometri-sensor-utvecklingen.

Senaste i veckan meddelade bolaget att samarbetspartnern Zwipe är med i tester med betalkort i Mellanöstern (se nyhetsflash till höger från i onsdags). 

UNION PAY, VISA och MASTERCARD-MARKNADEN är värd 12 miljarder-betal kort. Kan Fingerprint som är marknadsledare lägga fingrarna på 10 % av den? UNION PAY, VISA och MASTERCARD-MARKNADEN är värd 12 miljarder-betal kort. Kan Fingerprint som är marknadsledare lägga fingrarna på 10 % av den?
Hur mycket kan betalkortmarknaden ge?
Användningen (volymen) kreditkort ökar för varje år som går.

Enligt Fingerprints VD Christian Fredrikson är Fingerprint "marknadsledande" inom detta område, och vad innebär detta mer exakt kan vi som vanligt endast spekulera om. 

Något som egentligen borde passa oss alla väldigt bra, i och med att detta är precis vad aktiehandel handlar om - spekulation!

Antalet betalkort för UNIPAY/ VIA/ MASTERCARD uppgår till 12 miljarder kort år 2020, och ständigt ökande!

Hur stora blir intäkterna om Fingerprint kan ta 10 % av denna marknad, som marknadsledare, och tjäna 1 krona netto per kort i snitt per år.

Svar: 12 miljarder x 10 % x 1 kr = 1,2 miljarder per år.

Med en vinstmultipel på 10x skulle detta bolag då vara värd 12 miljarder, så låtsas vi att all annan rörelse slutar 0. 
(Detta även om inloggning i motorfordon - lastbilar och personbil är på gång).

Detta skulle ge en värdering om 39 kr per aktie. I tidigare inlägg kom jag fram till en värdering om 19-52 kr. Därmed har vi lite olika fundamentala bud: 19-39-52 kr.


 
FING B dagsdiagram: Befinner sig inne i en köpsignal på väg mot 16 kr om man skall tro på Tomtens spå-i-kaffe-sumps-analys (diagra, käla: Infront) FING B dagsdiagram: Befinner sig inne i en köpsignal på väg mot 16 kr om man skall tro på Tomtens spå-i-kaffe-sumps-analys (diagra, käla: Infront)

Teknisk analys
För dig som är lite naiv och lätt framför flötet och tror på både Tomten och Spå-i-kaffe-sump, kan tror säker också på teknisk-hoccus-poccus-analys!

I diagrammet till höger kan du se de senaste bedömningarna som framkommit av åratals lärdom från skumma, luddiga, och diffusa formationer i kaffe-sump:

Här om veckan fick vi en ny köpsignal på 11,60 kr. Detta var den femte köpsignalen sedan jag började fylla i dessa i diagrammet. Som högst var Fingret uppe i 12,87 kr i torsdags (+10,9 %), men har du fallit tillbaka till 12 kr-nivån. Rent tekniskt befinner sig Fingerprint i en ny uppgångsfas på väg upp mot 16 kr för att stänga "gapet".

Andra positiva argument för en uppgång är att aktien åkt ur stockholmsbörsens "large cap lista". Detta är positivt därför att "nästa" steg är att a; ingenting händer, då påverkas aktien inte, eller b; aktien kommer med i listan igen, och då kommer detta driva tillbaka fonderna in i aktien igen (vilket sannolikt leder till rejäl hausse).

Som tidigare nämnt är alla långsiktiga blankningscase över. Det enda korta aktörer kan göra är att fortsätta att streta emot och vägra köpa tillbaka blankade aktier (detta påverkar då inte aktiekursen), eller börja stänga korta positioner (detta kommer driva aktiekursen högre). Att initiera en "kort-posse" (blanka) nu, efter att aktien redan droppat från 136,40 kr ned till 11,97 kr och dessutom vänt kvartalsförlust till kvartalsvinst, samtidigt som bolaget driver på med full power framåt inför betalkorts-ruschen där man är marknadsledande - och intäkterna väntar runt hörnet, känns inte som en "positiv edge" om du frågar mig. 

Sammanfattningsvis: Aktien är fundamentalt billig och den tekniska-spå-i-kaffe-sumps-analysen säger att aktien är på väg upp till 16 kr för att stänga gapet.


Rekommenderad läsning:
-Kontrollera alla bullsh#t signaler i publicerade bloggar på tasajtens finansblogg, klicka här för att se alla inlägg!


För dig som vill läsa mer teknisk analys om OMX - upp till 3 gånger om dagen:
-Teckna tasajtens tekniska analys abonnemang, kostar endast som en kopp kaffe på stan per dag! Klicka här för att läsa om vad som ingår och hur mycket det kostar!

Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna oseriösa blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till giganstiska förluster. 


 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln