TEKNISK ANALYS: Fingerprint inne i köpsignal - stiger trots att Nasdaq föll -3,8 %!

FING intraday: Köparna finns där, och aktien stiger på en annars negativ börs (diagram källa: Infront) FING intraday: Köparna finns där, och aktien stiger på en annars negativ börs (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint stiger trots att teknologibörsen Nasdaq föll -3,8 % igår!
Fingerprint vill inte falla mer.
Efter den senaste tidens konsolidering från 13 kr ned till 12 kr, har den redan tekniskt starka Fingerprint rekylerat nog.

Det finns köpare, och trots en annars svag börs där OMX faller -1,0 %, så stiger nu Fingerprint +2,0 %.

Att ett tech-bolag stiger dagen efter att Nasdaq faller -3,80 % är självklart ett positivt tecken. Köparna finns där, och de hoppas på nedgång, som inte vill infinna sig.



Teknisk analys - gap att stänga på 16 och 32 kr
I intraday diagrammet kan vi se att aktien föll ur sin stigande trend i morse, men köparna finns där, och nu är aktien tillbaka med kraft ovanför den redan stigande platå-kanalens golv. För den som är lite naiv och lättlurad, och tror på både Tomten och spå-i-kaffe-sump, finns en hoccus-poccus metod som kallas teknisk analys - och den säger att det finns köpare i Fingerprint, och att aktiekursen har tagit riktning mot att stänga gappet på 16 kr. Nästa gap att stänga finns på 32 kr.

Den som följer och tror på tomtens kaffe-sumps-analys finner köpsignalen den 23 november på 11,60 kr.
För att läsa om denna signal, se tidigare inlägg:

TEKNISK ANALYS: KÖPSIGNAL I FINGERPRINT - MÅLKURS 16 KR!
2018-11-23 09:43
FING 11,60 kr


Fundamental analys - aktien värd mellan 19-52 kr
Den som föredrar en försiktig fundamental analys, finner en kvartalsvinst om 150 mkr inom räckhåll. Detta skulle ge en årsvinst om 600 mkr, och med en försiktig vinstmultipel för ett ledande bolag i tech-branschen på 10x finner en rimlig värdering på 6 miljarder. Idag är börsvärdet ynka 3,7 miljarder. Därmed finner vi den fundamentala värderingen på motsvarande 19 kr per aktie. Om Fingerprint når 250 mkr i kvartalsvinst blir värderingen 16x vinstmultipel, vilket skulle ge 16 miljarder i börsvärde och en börskurs på 52 kr. All-time-high är 136,40 kr.


Tasajtens finansblogg är högst rankad 1:a på Google,
under sökordet "finansblogg".

Tack för att Du följer en av Sveriges mest populära finansbloggar!




Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna oseriösa blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till giganstiska förluster. 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln