Teknisk analys: Fingerprint retirerar - men de positiva utsikterna står!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Den senaste köpsignalen (köpsignal 5) tog initialt fart, men uppe vid 13 kr-nivån fanns säljare.

Teknisk analys
Ur det tekniska perspektivet finner vi Fingret dock allt jämt i en större och bredare stigande trend, trots en sur omgivande börs. 

OMX dagsdiagram: har fallit -230 punkter från toppen på 1680. Undra var Fingerprint hade handlats om OMX i stället hade stigit +230 punkter från 1680? diagram källa: Infront OMX dagsdiagram: har fallit -230 punkter från toppen på 1680. Undra var Fingerprint hade handlats om OMX i stället hade stigit +230 punkter från 1680? diagram källa: Infront
Men att Fingerprint befinner sig i en stigande trend hjälper knappast då vi sitter fast med en sur-posse i Fingerprint. 

Däremot vet vi att företaget har vänt kvartalsförlust till kvartalsvinst. Betalkortsmarknaden är på väg att ta fart och Fingerprint är positionerad i Pole Position - längst fram! I alla falla om man skall tro på Fingerprints VD.

Den positiva edgen finns där
Fingerprint noterar stigande toppar och stigande bottnar, och befinner sig i en stigande trend. Att hålla aktierna då den fundamentala analysen också ser positiv ut har en positiv edge.

Den som inte tror på argumenten, kan vända på saken:
Var hade Fingerprint handlas idag, om OMX hade stigit +230 punkter i stället för att falla -230 punkter med start från 1680? (då hade OMX handlats på 1910!), och till vilken kurs hade Fingerprint handlats då?.

Den positiva utsagan står. Både tekniskt och fundamentalt.

Fingerprint befinner sig i en positiv teknisk underliggande trend, och enligt kaffe-sumpen så kvarstår målkursen på 16 kr. ur det fundamentala perspektivet förväntas Fingerprint göra en kvartalsvinst om 150 mkr inom rimlig framtid, och får då värderingen 10x vinstmultipel, vilket skulle ge ett riktvärde på 19 kr.
Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna oseriösa blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till giganstiska förluster. 


 
Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln