TEKNISK ANALYS: Fingerprint steg på en annars fallande börs - trenden fortsatt positiv!

FING B dagsdiagram: Den underliggande trenden är positiv - då vi kan se stigande toppar och stigande bottnar (diagram källa: Infront) FING B dagsdiagram: Den underliggande trenden är positiv - då vi kan se stigande toppar och stigande bottnar (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Fingerprint inne i tillfällig negativ rekyl
Fingerprint befinner sig bevisligen i någon typ av negativ rekylfas. Detta sker dock i en underliggande positiv trend.

Teknisk analys
Granskar vi RSI-kurvan kan vi se att denna på inget vis faller aggressivt, något som är typiskt i en positiv trend. 

Vi kan tydligt se stigande toppar och stigande bottnar (tak och golv stiger). Därmed är den tekniska analysen fortsatt positiv.

Målkursen och huvudscenariot står - aktien på väg upp!
Den som tror på spå-i-kaffesump finner att huvudscenariot är att Fingerprint gör en up-swing inom kort.
I går kunde vi se hur aktien steg +3,4 % på en annars negativ börs, och detta pekar absolut på teknisk styrka!

Därmed så kvarstår den tekniska målkursen på 16 kr! Likaså den fundamentala riktkursen på 19 kr (som motsvaras av en kvartalsvinst om 150 mkr på sikt till 10x vinstmultipel, vilket ger 6 miljarder i börsvärde på årsbasis). Kickern (potentialen) är en kvartalsvinst om 250 mkr med en vinstmultipel om 16x - något som skulle ge en börskurs på 52 kr.

Fotnot: All-Time-High för Fingerprint är 136,40 kr.
Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna oseriösa blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till giganstiska förluster. 

 

 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln