TEKNISK ANALYS: Fingerprint - det går trögt på nedsidan trots allt!

FING: Den positiva trenden är intakt (diagram källa: Infront) FING: Den positiva trenden är intakt (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Det går trögt nedåt trots allt
Fingerprint befinner sig i en seg köpsignal som inte vill ta fart. Aktien steg upp till kanaltaket på 12 dagar, men har sedan dess befunnit sig i en vilopaus som nu pågått i 30 dagar.

Aktiekursen befinner sig fortfarande ovanför starten på den senaste uppgångsfasen som startade nere vid stödet och all denna fakta pekar på att den tekniska analysen är positivt tiltad, även om Fingerprint just nu inte vill ta fart. 

OMX dagsdiagram: Har fallit -280p från toppen 1680, om undra var Fingerprint hade handlats om OMX i stället hade stigit +280p till 1960? (diagram källa: Infront) OMX dagsdiagram: Har fallit -280p från toppen 1680, om undra var Fingerprint hade handlats om OMX i stället hade stigit +280p till 1960? (diagram källa: Infront)

Var hade vi funnit Fingerprint om OMX i stället hade stigit +280p till 1960 i stället för fallit 280p till 1400?
Självklart har en negativ omgivning påverkat aktiekursen. OMX har fallit -280 punkter på bara några veckor, från 1680 ned till 1400.

Undra var Fingerprints aktiekurs hade varit om OMX hade stigit +280p i stället för fallit 280p?

Då hade OMX befunnit sig på 1680+280 = 1960

Hade Fingerprint tagit ut sin målkurs 16 kr då tro? 


Eller kanske uppnått den fundamentala riktkursen på 19 kr?

I går fick vi se hur Fingerprint steg +3,7 % trots en annars fallande börs där OMX föll -0,75 %.
Med detta sagt pekar den tekniska analysen på den underliggande trenden är positiv och att sannolikheten för stigande pris i Fingerprint ät högre än för fallande - köpsignalen är därmed intakt! 
Disclaimer - friskrivning 
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna oseriösa blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.  

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln